Noutăți și informații utile

Comunicat legat de pregătirea continuă în vederea susținerii examenului de verificator de proiecte sau expert tehnic

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 26.11.2018

AICPS a făcut și continuă să facă toate demersurile în vederea publicarii subiectelor de la examenele de atestare desfășurate în septembrie 2018. În așteptarea aprobărilor oficiale necesare, candidații care se pregătesc pentru promovarea acestui examen, dar și cei care doresc să își verifice sau aducă la zi cunoștințele, pot utiliza cu succes următoarele resurse online: 1. http://www.encipedia.org/articole/educational/quiz 2. http://seismocode.elearning.itc.ro/course În ceea ce privește răspunsurile la quiz-urile de pe Encipedia, așteptăm rezolvări din partea d-vs cu promisiunea de a publica variantele distincte, corecte pe web- site-ul AICPS detalii »

Anunț organizare cea de a XXIX-a Conferință Națională AICPS - Ana Hotels Europa Eforie Nord, Constanţa în zilele: JOI, 23 MAI 2019 şi VINERI, 24 MAI 2019

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.11.2018

Stimate Doamne/ Stimaţi Domni, ASOCIAŢIA INGINERILOR CONSTRUCTORI PROIECTANŢI DE STRUCTURI (AICPS) are plăcerea de a vă anunţa organizarea celei de a XXIX-a Conferinţe Naţionale, evenimentul tradiţional al asociaţiei noastre, la care vom avea invitaţi speciali din afara ţării (Keynote speakers: Eng. Matsutaro SEKI , Ph.D. - Building Research Institute International Institute of Seismology and Earthquake Engineering, Visiting Research Fellow si Ryoichi KANNO, Ph.D. Fellow at Nippon Steel Corporation, Japan, Visiting Professor at Kanazawa University, Japan), precum şi personalităţi din România care vor susţine comunicări tehnico-ştiinţifice abordând tematica anunţată. Tema Conferinţei: „Risc şi consecinţe în proiectarea structurilor” detalii »

Rezultate vot electronic in urma sedintei Consiliului de Conducere din 07.11.2018

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 19.11.2018

Stimati membri ai consiliului de conducere al AICPS, Ca urmare a sedintei consiliului din 07.11.2018, in perioada 12.11.2018 - 18.11.2018 a avut loc, la nivelul consiliului, un vot electronic de decidere asupra subiectelor discutate in sedinta din 07.11.2018. detalii »

Prelegerea "Seismic Design Procedure of the Steel Structures combined with the Steel Damping Systems" susținută de domnul Atsushi Sato (Nagoya Institute of Technology - Japonia) / 20 noiembrie 2018, ora 17:00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 16.11.2018

Departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor (CMMC) a Universității Politehnica Timișoara (UPT) are plăcerea de a vă invita la prelegerea "Seismic Design Procedure of the Steel Structures combined with the Steel Damping Systems" susținută de domnul Atsushi Sato (Nagoya Institute of Technology - Japonia) care va avea loc în data de 20 Noiembrie 2018, ora 17.00 în amfiteatrul M1 al Departamentului CMMC. detalii »

Proiectul „Sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu”

Legislativ | Scris de AICPS | Publicat pe 14.11.2018

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a elaborat cererea de finantare pentru proiectul intitulat „Sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu”. Proiectul este implementat incepand cu data de 9.05.2018 si are ca obiectiv general cresterea calitatii cadrului legislativ si metodologic cu incidenta asupra mediului de afaceri si asupra cetatenilor prin sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si prin consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu. detalii »

Conferința internațională ”Tradiție și inovare - 65 de ani de construcții în Transilvania” -15 - 17 noiembrie 2018 Cluj Napoca

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.11.2018

Cu prilejul celebrării a 65 de ani de existenţă şi de activitate academică neȋntreruptă ȋn ingineria construcţiilor a Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj -Napoca, avem onoarea de a vă invita să participaţi la manifestările organizate cu acest prilej ȋn perioada 15-17 Noiembrie 2018 la Grand Hotel Napoca şi ȋn incinta Facultăţii de Construcţii Cluj. Sesiunea aniversară C65 va reuni personalităţile din domeniu, care au contribuit la dezvoltarea ştiinţei construcţiilor şi la ridicarea prestigiului academic al Facultăţii de Construcţii. detalii »

Reacția Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri din România (AICPS) după declarațiile apărute în media românească, în urma cutremurului de magnitudine 5,7 pe scara Richter din 28 octombrie 2018

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 06.11.2018

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) a fost fondată în 1990, de către reprezentanții unei generații remarcabile de ingineri, mentori și promotori ai unei școli moderne de specialiști, aliniată la cunoștințele și practicile performante în domeniul ingineriei civile. Urmând, beneficiind și dezvoltând experiența înaintașilor, AICPS se constituie astăzi în cea mai largă comunitate profesională românească din domeniul proiectării structurilor, având aproape 1000 membri activi, individuali sau colectivi. Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul Profesor Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, apărute în media românească după cutremurul din 28 octombrie 2018, având o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, cum că: „În Bucureşti nu ai voie să proiectezi structuri din oţel, pentru că sunt foarte flexibile, exact ce n-ai voie aici” - AICPS consideră necesar a fi făcute următoarele precizări: detalii »

Romanian Facility Management Experience Days 2018 - 8-10 noiembrie 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 05.11.2018

Organizat ca un eveniment B2B anual, ROFMEX scoate la rampă toata gama de servicii și de soluții necesare asigurării unui business performant în facility management și servicii suport, de la climatizare, instalații sanitare, securitate la incendii, IT, fleet management, reciclare, tehnologii de securitate, sisteme de arhivare, gestiunea documentelor și servicii pentru construcție, curățenie și amenajare peisageră până la optimizarea locurilor de muncă și la conversia imobilelor existente în clădiri verzi. Consultați aici tematica integrală a evenimentului: https://bit.ly/2Jrsa2b detalii »

ROBUILD - 8 noiembrie 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.10.2018

AICPS va invita la evenimentul ROBUILD 2018 in data de 8 noiembrie 2018 la Hotel Caro Bucuresti, impreuna cu partenerul nostru Holcim Romania. Conferinta si expozitia RoBuild 2018 - CONCRETE EDITION este singurul eveniment anual din industrie dedicat industriilor comerciale de constructii din beton si zidarie, care acopera intregul ciclu de viata al betonului. Evenimentul ofera o conferinta de o zi si expozitii atat in zona interioara cat si in aer liber. La eveniment sunt prezenti furnizori de top din domeniu care prezinta produse si tehnologii inovatoare. https://www.masinisiutilaje.ro/conferinte-MU.html detalii »

Referitor atestare MDRAP - verificatori si experti tehnici - septembrie-octombrie 2018

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 26.10.2018

Stimați membri AICPS, MDRAP a organizat, în perioada septembrie-octombrie 2018, o sesiune de atestare tehnico-profesională a specialiștilor cu activitate în construcții pentru competențele de verificator și expert tehnic. Sesiunea a fost prima organizată după noua procedură de atestare (Ordinul MDRAP nr. 2264/2018), principala schimbare fiind organizarea examenului de atestare a verificatorilor sub formă de probă scrisă. AICPS formulează următoarele aprecieri asupra acestui eveniment : detalii »

25-28 octombrie 2018 Conferința anuală a Asociației Europene de Dreptul Construcțiilor cu tema : “Probleme curente și perspectivele achizițiilor publice din domeniul construcțiilor”

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.10.2018

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor, împreună cu facultatea de Drept a Universității București și Departamentul de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice București organizează in perioada 25-28 octombrie 2018 Conferința anuală a Asociației Europene de Dreptul Construcțiilor cu tema : “Probleme curente și perspectivele achizițiilor publice din domeniul construcțiilor”. detalii »

Invitatie eveniment HeidelbergCement/ 25 Oct. 2018 UTCB

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 16.10.2018

Avem plăcerea să va invităm la o întâlnire tehnică referitoare la unele aspecte practice și reglementate din domeniul producerii, utilizării și verificării betonului. Întâlnirea este programată la București în data de 25 octombrie 2018 (Laboratorul de Beton Armat) Bd. Lacul Tei nr. 122-124, Sector 2, Bucuresti. Gazdă și speaker al evenimentului este dl. Prof. dr. ing. Dan Paul GEORGESCU, Președinte al Comitetului Tehnic ASRO CT 321 și coordonatorul programului de cercetare care a fundamentat anexa națională de aplicare a standardului european de beton SR EN 206-1:2002, în prezent revizuit. detalii »

HG 742/2018

Legislativ | Scris de AICPS | Publicat pe 28.09.2018

În monitorul oficial nr. 828 din 27.09.2018 a fost publicată Hotărârea nr. 742/2018 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 925/1995 privind aprobarea Regulamentului de verificare și expertizare tehnică de calitate a proiectelor, a execuției lucrărilor și a construcțiilor. Textul Hotărârii de Guvern poate fi accesat la link-ul de mai jos: detalii »

Rezultat vot electronic - 17 - 23 septembrie 2018

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 25.09.2018

În perioada 17-23 septembrie 2018 a avut loc un vot electronic referitor la unele aspecte organizatorice ale celei de a XXIX-a Conferințe Naționale a AICPS, Constanța 2019. detalii »

UTCB&ARIV va invita la prelegerea speciala prof. Kenny Kwok (University of Sydney, Australia)/ 3 oct.2018 ora 11.00, amfiteatrul I-2 Facultatea de Constructii Civile

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.09.2018

Stimate doamne, Stimati domni, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si Asociatia Romana de Ingineria Vantului (ARIV) au placerea de a va invita la prelegerea speciala sustinuta de prof. Kenny Kwok (University of Sydney) in data de 3 octombrie 2018, de la orele 11.00 in amfiteatrul I-2 al Facultatii de Constructii Civile. Detalii se regasesc in posterul manifestarii detalii »

Invitatie evenimente Heidelberg Cement România S.A. - La BISTRITA pe 18 septembrie 2018 si la SUCEAVA pe 20 septembrie 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.09.2018

Stimate doamne, Stimati domni, Avem plăcerea să va invităm la doua întâlniri tehnice privind unele aspecte practice și reglementate din domeniul proiectarii, producerii, utilizării, verificării și asigurării durabilității betonului. Prima intâlnire este programată la Bistriţa în data de 18 septembrie 2018 (Hotel Ozana). Cea de a doua intâlnire este programată la Suceava în data de 20 septembrie 2018 (Hotel Conacul Domnesc). În cadrul acestor întâlniri va fi invitat domnul Prof. dr. ing. Dan Paul GEORGESCU, Președinte al Comitetului Tehnic ASRO CT 321 și coordonatorul programului de cercetare care a fundamentat anexa națională de aplicare a standardului european de beton SR EN 206-1:2002, în prezent revizuit. Vom transmite cât mai curând posibil un desfaşurător al întâlnirii precum şi temele ce vor fi prezentate. detalii »

Revizuirea Metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, indicativ Mc 001/2006 - MDRAP

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 31.08.2018

Stimate doamne, Stimati Domni , AICPS a primit din partea MDRAP o scrisoare prin care suntem instiintati de revizuirea Metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, indicativ Mc 001/2006. Observatiile privind documentul mentionat va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail: office@aicps.ro pana la data de 3 septembrie 2018. Materialul se poate descarca de pe site-ul MDRAP: http://www.mdrap.ro/userfiles/Mc001_F1-rev1%20apr2018.pdf detalii »

A doua Conferință Internațională « Soluții prefabricate din beton », organizată de PREFBETON, 4 oct.2018,Cluj-Napoca

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.08.2018

Vă invităm la a doua Conferință Internațională « Soluții prefabricate din beton », organizată de partenerii nostri de la PREFBETON, Organizația Patronală a Producătorilor de Prefabricate din Beton din Romania. Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie 2018 (joi), între orele 8.30 şi 18.30, la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca. Continuăm și în acest an seria discuțiilor pe tema soluțiilor prefabricate din beton. Vorbitori din România și din străinătate vor aborda diverse teme actuale sau proiecții către viitor, menite să inspire participanții: Soluții inovatoare prefabricate din beton pentru infrastructura rutieră, proiecte logistice și comerciale, proiecte socio-culturale, proiecte rezidențiale; O paralelă beton monolit – beton prefabricat, avantaje, provocări – o perspectiva completă proiectant, antreprenor general, beneficiar, architect, producător prefabricate; Soluții prefabricate în zone seismice similare României; Evoluția legislației în domeniu; Perspective economice ale pieței de construcții; Betonul prefabricat este uimitor – de la structuri clasice la betonul-dantelă, de la betonul obișnuit la cel de înaltă performanță. detalii »

Seminar PFEIFER -11 SEPTEMBRIE 2018 SIBIU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 16.08.2018

PFEIFER Seil-und Hebetechnik GmbH organizează de 10 ani cursuri de pregătire și seminarii, iar anul acesta are plăcerea să vă invite la cel de-al treilea seminar organizat în România, ce va avea loc în Sibiu, 11 Septembrie 2018, Hotel CONTINENTAL FORUM Sibiu Piața Unirii Nr.10 RO-550173 Sibiu Județul Sibiu Puteți să vă înscrieți la seminar până la data de 5 septembrie 2018, folosind formularul de email de pe pagina următoare. Înscriere prin email la: Lszabo@jordahl-pfeifer.ro Participarea la seminar este gratuită. Numărul participanților este limitat la 40 de persoane. În situația în care ați făcut rezervarea și nu mai puteți veni, vă rugăm să ne trimiteți o notificare până în data de 07.09.2018 pentru a putea informa participanții aflați pe lista de așteptare. detalii »

Concediu de odihnă secretariat AICPS: 8-29 August 2018

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 06.08.2018

Stimate doamne, Stimați domni, in perioada 8-29 august 2018 secretariatul AICPS va fi in concediu de odihnă. Vom răspunde e-mailurilor primite in această perioada pe adresa secretariatului: office@aicps.ro , dupa data de 30 august 2018, de asemenea tot atunci vom răspunde și eventualelor solicitări primite prin platforma www.aicps.ro Pentru observațiile privind modificarea H.G. 343/2017 vă rugăm sa transmiteti e-mailurile pe adresa office@aicps.ro si Cc la: cristian.onofrei@aicps.ro Vă mulțumim! detalii »