Noutăți și informații utile

Informare cu privire la workshop-ul Sucursalei AICPS Cluj din 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.12.2017

In data de 14 decembrie 2017, de la orele 18:00, în Aula „Igor TERTEA” a Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, sub egida şi în organizarea Sucursalei AICPS Cluj, s-a desfăşurat un workshop, având la bază prezentările: - „Proceduri de dimensionare a structurilor metalice”, susţinută de către domnul Conf. dr. ing. NAGY Zsolt, membru în Consiliul de conducere al AICPS; - „Proceduri de dimensionare a structurilor din beton armat”, susţinută de către domnul ing. Cătălin POPA. detalii »

Concluzii preliminare - masa rotunda AICPS-ISC organizata in data de 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.12.2017

Va rugam sa gasiti mai jos concluziile preliminare in urma evenimentului tip masa rotundă organizat de AICPS cu participarea ISC ce a avut ca tema: ”Rolul și responsabilitățile proiectantului (de structură) în activitatea de șantier”. După sărbători vom reveni cu materialul final care va conține concluziile discutate și cu reprezentantii ISC, prezenți la evenimentul organizat in data de 14 decembrie 2017. Va dorim SARBATORI FERICITE! detalii »

Prelungire parteneriat CSI Romania

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2017

CSi Structural Software Romania, distribuitorul programelor de calcul structural SAP2000, ETABS, SAFE, CSi Bridge, Perform 3D, dorește să mulțumească AICPS pentru buna colaborare din anul 2017. Pentru a sprijini activitatea de proiectare structurală din România, CSi își păstrează prețul regional de 50%, iar compania noastră prelungeste parteneriatul cu Asociația menținând reducerea suplimentară de 10% pentru toți membrii AICPS. Pentru membrii AICPS CSi ofera un discount suplimentar in valoare de 10%... detalii »

Invitatie inscrieri lucrari la Premiile anuale FIB (Federation Internationale du Béton)

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.12.2017

Stimati membri ai AICPS, Va anuntam oportunitatea inscrierii unei lucrari reprezentative a dumneavoastra din domeniul structurilor de beton armat la premiile anuale FIB. Concursul se va desfasura conform detaliilor din atasament . Data limita de inscriere este 31 Decembrie 2017. Va uram succes! detalii »

Prezentare suport masa rotunda AICPS-ISC: „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” din 14 dec.2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.12.2017

Stimate Doamne , Stimati Domni,   Va rugam sa gasiti atasat prezentarea –suport pentru masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, Bucureşti , Hotel Minerva-Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. Va multumim. detalii »

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 07.12.2017

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii va avea loc în data de 14 decembrie 2017 in Bucureşti , Hotel Minerva -Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. detalii »

Invitatie masa rotunda AICPS -ISC 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 29.11.2017

Vă instiinţăm ca AICPS va organiza cu participarea Inspectoratului de Stat in Constructii o masa rotunda avand ca tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, ora 15. Cu aceasta ocazie propunem discuții legate de următoarele subiecte de interes pentru proiectanți, dar și pentru ceilalți factori responsabili în domeniul construcțiilor: - Explicarea termenilor: faze determinante și faze de execuție (Formularea „faze determinante/de execuție” este implicit confuză în accepțiunea noastră); - Responsabilitatea proiectantului și relația cu răspunderile celorlalți factori implicați; - Aspecte neclare ale legislației cu privire la asigurarea calității și interpretări diferite ce decurg de aici; - Acțiuni, instrucțiuni, documente ce pot fi adoptate în viitorul apropiat pentru îmbunătățirea situației din domeniul construcțiilor. Ex: propuneri de îmbunătățire a formularelor utilizate în șantiere în perspectiva introducerii modelelor digitale BIM în practica curentă. detalii »

Raport Activitate AICPS - ASCB 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 24.11.2017

Programul de Internship-uri A.S.C.B. – AICPS organizat începând cu finalul anului 2016 s-a desfășurat propriu-zis în vara anului 2017. Mai jos puteti citi Raportul de activitate care trece în revistă Programul de Internship-uri AICPS-ASCB 2017 cu privire la punctele sale principale, modalitatea de organizare și rezultatele sondajelor finale de opinie realizate în rândul firmelor și a studenților ce au luat parte la acest proiect. detalii »

Protocol semnat intre Universitatea Tehnica a Moldovei– Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru si AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 21.11.2017

Pe 20 noiembrie 2017, Universitatea Tehnică a Moldovei – Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (UTM-FCGC), reprezentată de rectorul Viorel BOSTAN, decanul Livia NISTOR-LOPATENCO și Anatolie TARANENCO, șef Departament Inginerie Civilă și Geodezie, pe de o parte, și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS), reprezentată de Dragoș MARCU, președinte, și Cristian ONOFREI, director executiv pentru relațiile cu terții, pe de altă parte, au semnat un Protocol de colaborare, prin care se intenționează susținerea dezvoltării pieței locale din Republica Moldova prin creșterea profesională a inginerilor constructori proiectanți de structuri și încurajarea absorbției absolvenților de profil în mediul de proiectare local. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 24 NOV. 2017 – CLUJ NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 17 NOV 2017 – TIMIȘOARA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. Se va organiza pe data de 17 noiembrie 2017 de la ora 14 la Hotel NH Timisoara, STr.Pestalozzi nr. 1/a, Timisoara. Dobândiți o perspectivă nouă asupra modului în care sistemele de protecție pasivă la incendiu trebuie concepute, astfel încât lucrările din șantier să corespundă noilor cerințe și norme. detalii »

A treia ediție a Conferinței științifice NEW PERSPECTIVES IN CONSTRUCTION LAW

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.10.2017

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor, în parteneriat cu Universitatea de Construcții București, organizează în data de 27 octombrie 2017, la București, a treia ediție a Conferinței științifice ”New Perspectives in Construction Law”. Dezbaterea din acest an se va axa pe tema “Implementarea BIM în proiectele de construcții”. Înscrierea participanților se face prin intermediul site-ului Asociației Române de Dreptul Construcțiilor, la http://rscl.ro/inregistrare2017/. Evenimentul se va desfășura la sediul Universității Tehnice de Construcții București din Bulevardul Lacul Tei 124. detalii »

Comunicat post-eveniment „Smart Cities of Romania 2017“

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.10.2017

• MCSI preconizează crearea unui grup inter-ministerial pentru dezvoltarea orașelor inteligente Cea de a treia ediție a expo-conferinței „Smart Cities of Romania“, desfășurată sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport și a Comisiei pentru administrație publica si organizarea teritoriului a Senatului României, s-a bucurat de un succes de audiență, reunind în cele două zile de desfășurare peste 500 de participanți. În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte de actualitate din domeniul problematicii „Smart City“ și au fost prezentate modele de bune practici și exemple concrete de implementare ale soluțiilor inteligente. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Proiectarea suporților de instalații FM - 13 OCT.2017 – BUCURESTI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 06.10.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniștilor din domeniu cu ultimele noutăți despre suporții de instalații pentru sistemele de protecție activă la incendiu, conform Factory Mutual (FM). Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră până la data de 12 Octombrie 2017 online pe https://www.hilti.ro/seminar-FM sau la telefon: 0742 104 710 detalii »

Invitație seminar: Proiectarea folosind BRB-uri în România/miercuri 27 sept.2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.09.2017

Stimate doamne/ Stimati domni avem deosebita plăcere să vă invităm la seminarul "Implementarea în practica de proiectare anti-seismică din România a contravântuirilor cu flambaj împiedicat (IMSER)" ce va avea loc miercuri 27 septembrie 2017, începând cu ora 11.00 la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Facultatea CCIA, sala I-2. detalii »

Seminar tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu AICPS/29 septembrie 2017/ PITESTI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.09.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniul construcţiilor cu ultimele noutăţi despre sistemele de ancorare mecanice şi chimice în beton, armături post-instalate şi proiectarea ancorajelor în zonele seismice. Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră până la data de 28Septembrie 2017 online pewww.hilti.ro/seminar-ancore sau la telefon: 0751 053 583 | www.hilti.ro | Hilti România, București Participarea la seminar este GRATUITĂ. Vineri, 29 Septembrie 2017, Hotel Ramada Pitești, Calea București, Nr. 31, Pitești, România detalii »

Seminar Structuri Prefabricate din Beton Armat - 23 Noiembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.09.2017

Proiectarea detaliată și lipsită de erori sunt elemente de bază în realizarea structurilor prefabricate din beton armat. Cu toate acestea, precizia și detalierea adecvată a elementelor prefabricate și a îmbinărilor dintre acestea nu primesc nici în prezent atenția cuvenită în procesul de proiectare. PFEIFER Seil-und Hebetechnik GmbH organizează de 10 ani cursuri de pregătire și seminarii, iar anul acesta are plăcerea să vă invite la cel de-al doilea seminar organizat în România sub egida AICPS, ce va avea loc la București, sector 1 - Hotel RAMADA PLAZA- Bulevardul Poligrafiei Nr. 3-5 detalii »

AICPS unul dintre partenerii conferinţei “Smart Cities of Romania – Smart Governance for Smart Citizens”– București, 10-11 octombrie 2017”

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.08.2017

Stimate Doamne/Stimaţi Domni avem plăcerea să vă invităm la Conferinţa : “Smart Cities of Romania – Smart Governance for Smart Citizens”– București, 10-11 octombrie 2017” Programul Conferinţei il puteţi descărca de aici: http://romaniasmartcities.ro/scor-national/program/ Pentru inregistrare: http://romaniasmartcities.ro/scor-national/inregistrare/ detalii »

CERCETĂRILE APLICATIVE, CHEIA DINAMICII DEZVOLTĂRII SUSTENABILE ÎN PIAŢA CONSTRUCŢIILOR

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.08.2017

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila URBAN-INCERC organizeaza pe 25-27octombrie 2017 la Cluj Arena (Aleea Stadionului nr. 2, jud. Cluj) cea de-a XIII-a editie a conferintei de cercetare in constructii, economia constructiilor, arhitectura, urbanism si dezvoltare teritoriala si conferinta aniversara de 55 de ani a sucursalei Cluj-Napoca avand ca tema "Cercetarile aplicative, cheia dinamicii dezvoltarii sustenabile in piata constructiilor". detalii »

Prima Conferintă Internațională pentru Prefabricate de Beton din România, organizată de PREFBETON

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.08.2017

Prima Conferintă Internațională pentru Prefabricate de Beton din România, organizată de PREFBETON, Organizația Patronala a Producătorilor de Prefabricate din Beton din Romania. Evenimentul va avea loc pe data de 21 septembrie 2017 (joi), între orele 9.00 şi 16.30, în sala New York a World Trade Center din Bucureşti (Piața Montreal nr. 10 / lângă Piața Presei Libere). Vă rugăm să confirmați prezența Dvs. până vineri, 11 august 2017 prin completarea chestionarului de participare ataşat. Participarea la conferință este gratuită în limita locurilor disponibile și în funcție de ordinea înscrierii participanților. http://prefbeton.ro/simpozionul-international-de-prefabricate-din-beton/ detalii »