Noutăți și informații utile

INFORMARE privind hotărârile Consiliului de Conducere al AICPS la ședința din 29 septembrie 2022

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 07.10.2022

Ședința din data de 29 septembrie 2022, ora 17:00 a fost organizată online prin video conferință - pe platforma ZOOM. detalii »

Înscrieri curs ”TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR” susținut de domnul Dr. ing. Teodor Pavlu

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 06.10.2022

Stimate doamne, stimați domni, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) are plăcerea de anunța organizarea cursului ”TEHNICI MODERNE DE ÎNCERCĂRI NEDISTRUCTIVE PENTRU EVALUAREA CONSTRUCȚIILOR” susținut de domnul Dr. ing. Teodor PAVLU. Cursul este programat a se desfășura onsite în București, în luna noiembrie 2022, pe parcursul a două zile urmând să difuzăm locația și datele exacte imediat ce le vom stabili. Vă invităm să vă înscrieți pentru participarea onsite la cursuri în limita a 100 locuri. Costul cursului este de : detalii »

Sedinta Consiliului de Conducere al AICPS - trimestrul al III-lea, 2022

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 13.09.2022

În perioada 06.09.2022 - 12.09.2022 a avut loc un vot electronic, în vederea stabilirii datei de organizare a ședinței trimestriale a Consiliului de Conducere al AICPS. Și-au exprimat votul 30 de membri ai Consiliului, 11 dintre ei optând pentru data de joi 22 septembrie 2022, iar 19 pentru data de joi 29 septembrie 2022. detalii »

Înscrieri la programul de masterat “Inginerie Structurală”, oferit de UTCB, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din 5 septembrie 2022

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 02.09.2022

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) încurajează absolvenții de studii de licență în Inginerie Civilă dornici să își continue studiile în domeniu, să consulte programul de masterat “Inginerie Structurală” adaptat cerințelor actuale în construcții, oferit de UTCB, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine! Programul este disponibil în limba engleză și franceză și oferă un supliment de noțiuni teoretice care se aliniază cu cerințele actuale de proiectare, într-o piață a construcțiilor aflată în continua dezvoltare! Înscrie-te din 05. septembrie.2022 detalii »

Metodologie de evaluare vizuală rapidă a clădirilor

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 31.08.2022

AICPS a fost invitată să fie membru în comisia de evaluare privind ancheta publică referitoare la proiectul intitulat “Metodologie de evaluare vizuală rapidă a clădirilor”. În această idee, invităm comunitatea inginerească să își exprime opinia! Așteptăm observațiile și sugestiile dumneavoastră la adresa office@aicps.ro, până la data de 18.09.2022. Vă mulțumim pentru contribuția la optimizarea constantă a activității și practicii inginerești! Documentul proiectului poate fi consultat accesând link-ul : detalii »

Invitație simpozion ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940” / la Grand Hotel Bucharest în 10 Noiembrie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.07.2022

Stimate doamne, stimați domni, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) are plăcerea de a anunța organizarea Simpozionului cu tema ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940”! Evenimentul se va desfășura la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), B-dul Nicolae Bălcescu nr. 4 , în data de 10 Noiembrie 2022. Invitația de participare on-site se adresează exclusiv membrilor AICPS, locurile în sală fiind limitate la 100 de participanți. Astfel, vă încurajăm să vă rezervați locul accesând linkul de mai jos: detalii »

A încetat din viață domnul Dr. ing. Helmut KÖBER - membru marcant al AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.06.2022

Cu regret anunțăm încetarea din viață a domnului Dr. ing . Helmut KÖBER - membru marcant al AICPS. Domnul dr. ing. Helmut KÖBER a absolvit Facultatea de Construcții București, Specialitatea -Construcții civile, industriale și agricole, promoția – 1966. După absolvire a fost angajat al Institutului IPROLAM București, unde și-a desfășurat activitatea. A obținut titlul de Doctor inginer în anul 1980, a fost atestat verificator și expert tehnic, a fost membru al Comisiei de atestare a specialiștilor în calitatea de verificare de proiecte, expert tehnic și membru al Comisiei tehnice pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor. Printre lucrările de proiectare și prestare asistenta tehnica pe șantier amintim : pentru structuri de construcții industriale și lucrări specifice laminoarelor cum sunt zonele de fundații, clădiri social-administrative, hale industriale: detalii »

Prezentare Sucursala AICPS Timiș privind prevederile noului "Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor"

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 22.06.2022

Sucursala Timiș a AICPS a organizat în data de 07.06.2022 o întâlnire pe tema prevederilor noului "Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor". Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 13.04.2022 și a fost în dezbatere publică timp de 30 zile, obiectivul acestui cod fiind "de a asigura cadrul normativ pentru dezvoltarea durabilă și echilibrată și pentru atractivitatea întregului teritoriu național, cu respectarea interesului public și a principiilor activității de amenajare a teritoriului și a activității de urbanism". Discuțiile au pornit de la prezentarea colegului dr. ing. Iosif Boros, prezentare care identifică principalele aspecte (din perspectiva proiectării) cuprinse în actul normativ și a principalelor modificări pe care acesta le aduce față de legislația deja în vigoare. Atașăm în continuare prezentarea, cu speranța că va fi considerată utilă și cu mențiunea că anumite note personale nu reprezintă neapărat viziunea și poziția tuturor membrilor AICPS sau a asociației în ansamblu. Vă mulțumim! detalii »

Anunț de recrutare consultant specialist pe probleme de mediu

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.06.2022

Ministerul Justiției anunta recrutare pentru consultant specialist pe probleme de mediu. Pentru detalii se poate accesa link-ul: detalii »

Înscrieri examene verificatori și experți MDLPA în perioada 10.06 -24.06.2022 pentru sesiunea din iulie 2022

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 08.06.2022

Vă înștiințăm că a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) anunțul privind organizarea sesiunii de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și experților tehnici, în perioada 18-21.07.2022 . Înscrierile în vederea susținerii examenelor organizate se vor înregistra exclusiv în portalul creat de MDLPA în acest scop: https://atestari.mdlpa.ro/portal/inscriere, în perioada 10.06 -24.06.2022. Anunțul publicat astăzi, 8 iunie 2022, precum și alte detalii privind înscrierea și depunerea actelor le puteți găsi aici: ⤵️ https://www.mdlpa.ro/pages/sesiuneatestareverificatoriexpertiiulie2022 detalii »

Articole publicate de domnul Ing. Dan COPĂCIAN: CODUL AMENAJĂRII TERITORIULUI, URBANISMULUI ȘI CONSTRUCȚIILOR între vis și realitate (I și II)

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 10.05.2022

Stimate doamne, stimați domni puteți găsi mai jos articolele publicate de domnul ing. Dan COPĂCIAN în Revista Construcțiilor (partea I în numărul din martie 2022 și partea a II-a în numărul din mai 2022) : CODUL AMENAJĂRII TERITORIULUI, URBANISMULUI ȘI CONSTRUCȚIILOR între vis și realitate (I și II) detalii »

Sărbători Pascale fericite!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 20.04.2022

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) vă dorește Sărbători Pascale fericite, cu credință, speranță și iubire, alături de cei dragi! Hristos a înviat! detalii »

Rezultatul votului privind alegerea a 10 membri în Consiliul de Conducere al AICPS - Mandatul 2022-2025

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 04.04.2022

În perioada 21.03.2022 - 03.04.2022 s-a desfășurat o sesiune de vot electronic la nivelul AICPS, prin care membrii asociației și-au exprimat opțiunea asupra celor 11 candidaturi depuse pentru cele 10 poziții vacante din cadrul Consiliului de conducere al AICPS pentru mandatul 2022-2025. Au votat 216 membri, rezultatele putând fi consultate accesând link-ul următor: detalii »

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.03.2022

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022, începând cu ora 9:30, unde vom afla noutățile legislative, trend-uri și vom dezbate despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperim care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor și pentru eficiența energetică a acestora. Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-8-aprilie-2022-online-si-on-site/. ‼️PARTICIPAREA PENTRU MEMBRII AICPS ESTE GRATUITĂ! detalii »

Post eveniment - Conferința Națională a AICPS - ”Ingineria structurală la începutul secolului XXI în România și în lume”

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.03.2022

Cea de-a 30-a conferință Națională AICPS a reunit și anul acesta la București cei mai buni specialiști de marcă din domeniul ingineriei și din domenii conexe. Evenimentul a reprezentat un pas înainte spre îndeplinirea unuia dintre obiectivele fundamentale ale AICPS - dezvoltarea unui hub pentru inginerii proiectanți din România. Cea de-a 30-a Conferință Națională AICPS a fost așa cum ne-am dorit, un eveniment de succes. Cele două zile de conferință au adus împreună peste 400 de participanți, atât on-site cât și online, unde aceștia au avut parte de prezentări tehnice și comerciale susținute de specialiști din domeniu și sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri. Invitați speciali, 4 keynote speakeri de renume internațional, 19 sponsori și parteneri împreună cu participanții la conferință, au făcut din ediția de anul acesta un eveniment de referință pentru comunitatea inginerească din România. detalii »

Anunt MDLPA concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminata a unor functii publice vacante din cadrul Directiei generale dezvoltare regionala si infrastructura, Directia tehnica - 11 aprilie 2022

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.03.2022

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației organizează, in baza prevederilor Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, in data de 11 aprilie 2022, ora 10.00 proba scrisa, concurs de recrutare, pentru ocuparea, pe perioada nedeterminata, a unor functii publice vacante din cadrul Direcției generale dezvoltare regionala si infrastructura, Directia tehnica, cu norma intreaga de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Mai multe informații puteți găsi accesând site-ul MDLPA la adresa: https://www.mdlpa.ro/pages/concurs11042022 detalii »

Documente informative candidatură pentru 10 locuri în Consiliul de Conducere al AICPS

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 16.03.2022

Conform cu Dispozițiile Executive ale AICPS, în anii electorali, după Conferința Națională, este posibilă candidatura pentru 10 locuri vacante în Consiliul de Conducere. În anul 2022 s-au înscris 11 candidați pe cele 10 locuri. detalii »

Sondaj post eveniment. Cea de a 30-a Conferință Națională a AICPS, București, 10-11 Februarie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.03.2022

În perioada 18 februarie 2022 - 28 februarie 2022 s-a desfășurat un sondaj post eveniment în care participanții la lucrările conferinței au fost invitați să îsi exprime părerea asupra impresiilor înregistrate pe parcursul desfășurării lucrărilor Conferinței. Au completat sondajul 80 de participanți, rezultatele detaliate se pot consulta prin accesarea link-ului de mai jos: detalii »

Grup pe WhatsApp pentru ajutor refugiaţi din UCRAINA!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.02.2022

Așa cum știm cu toții, Ucraina trece prin clipe de coșmar, iar greutățile vor continua să crească în perioada următoare. Prin natura noastră noi, inginerii, suntem creatori de soluții. Unele probleme sunt prea complicate pentru a le putea rezolva, putem însă oferi sprijinul nostru celor care se confrunta cu ele. În acest sens, organizăm un grup de Whatsapp https://lnkd.in/diWbSGDe unde vă invităm să vă înscrieți. Acolo vom transmite solicitările specifice pe care le primim de la partenerii noștri din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în baza protocolului proaspăt semnat, și pe care vom încerca să le acoperim cu ajutorul vostru. Pentru eficiența acțiunilor umanitare, vom răspunde în mod coordonat nevoilor momentului prin oferirea de găzduire temporară, colectare de pături, alimente, fonduri, sau orice alte resurse care ni se vor solicita. Pentru înscriere în grup vă rugam să transmiteți un mesaj WhatsApp cu textul Ucraina doamnei Lucica Ștefan la numărul: 0788 35 96 96. Vă mulțumim pentru implicare! Președinte AICPS, Lucian Melinceanu detalii »

Mulțumiri tuturor invitaților, participanților, organizatorilor și sponsorilor celei de a 30-a Conferință Națională AICPS!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 14.02.2022

Cea de-a 30-a Conferință Națională AICPS a fost așa cum ne-am dorit, un eveniment de succes! Cele 2 zile de conferință au adus împreună peste 400 de participanți, atât on-site cât și online, invitați speciali de seamă, 4 keynote speakeri de renume național și internațional și 19 sponsori și parteneri! Astfel, evenimentul a reprezentat un pas înainte spre îndeplinirea unuia dintre obiectivele fundamentale ale AICPS - dezvoltarea unui hub pentru inginerii proiectanți din România! Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm cu entuziasm la următoarea ediție a Conferinței Naționale AICPS! detalii »