Noutăți și informații utile

Ediția a II-a Simpozionului AICPS:”Cutremurul din 10 noiembrie 1940 ” la Sibiu / 10 noiembrie 2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 05.10.2023

Avem plăcerea să vă anunțăm organizarea celei de a doua ediții a Simpozionului AICPS ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940”, ocazie cu care ne vom reuni de această dată la Sibiu, în data de vineri, 10 noiembrie 2023. Tematica simpozionului fiind: Schimbarea ultimelor normative și a legislației românești, în acord cu reziliența construcțiilor. Taxă de participare: Pentru membri AICPS: 75 lei + TVA Pentru nemembri AICPS: 150 lei + TVA Vă încurajăm să vă rezervați locul accesând linkul de mai jos:⬇ https://cutt.ly/3wnnCl9E Vă mulțumim și așteptăm înscrierile dumneavoastră până la data de 31octombrie 2023, locurile fiind limitate la 75 ! detalii »

Rezultate vot electronic în urma ședinței Consiliului de Conducere din 07.09.2023

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 19.09.2023

Ca urmare a ședinței consiliului din 07.09.2023, în perioada 11.09.2023 -17.09.2023 a avut loc, la nivelul consiliului, un vot electronic de decidere asupra subiectelor discutate in ședința din 07.09.2023. detalii »

Anunț ANGAJARE SPECIALIST COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE în cadrul AICPS

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 31.07.2023

Post full-time | On-site (București) și remote. Ne mărim echipa cu o colegă / un coleg care își dorește să se dezvolte profesional ca specialist în comunicare și relații publice într-un mediu cu provocări diverse și complexe, care rezultă din nevoia de a comunica în paralel către categorii de public țintă foarte diferite (de la ingineri proiectanți de structuri la autorități și public larg). Comunicarea în domeniul construcțiilor este acum o nișă în plină dezvoltare în România. Dacă deja ai experiență în comunicarea în domeniul construcțiilor este desigur un plus. Dar te așteptăm în echipă și dacă îi plac provocările și vrei să descopere un domeniu nou: domeniul construcțiilor. Hai în echipa noastră dacă ai o atitudine proactivă - o atitudine de tipul „da, pot face” și dorința de a-ți „sufleca mânecile” pentru a aduce idei și sugestii noi. detalii »

Înregistrările video ale celei de a 31-a Conferințe Naționale AICPS, 18-19 Mai, Timișoara

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.07.2023

Știm că vă doriți să vedeți prezentările care s-au desfășurat în paralel în cadrul Conferinței 31 AICPS. Așa cum unii dintre dumneavoastră vă doriți să revedeți unele prezentări de la Conferință. Începând de astăzi puteți revedea întreaga conferință 31 AICPS în versiune online: Înregistrările video ale prezentărilor din cele 2 zile ale Conferinței 31 AICPS sunt exclusiv disponibile participanților la conferință. Le puteți viziona oricând și de oricâte ori doriți, prin intermediul platformei ZOOM. detalii »

Concediu de odihnă perioada 4 -25 august 2023

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 20.07.2023

Stimați membri ai AICPS, vă înștiințăm că în perioada 04-25 August 2023 secretariatul AICPS va fi în concediu de odihnă, astfel vom răspunde la email-urile primite pe adresele: office@aicps.ro, aicpsautorizari@gmail.com începând cu data 28 august 2023. Vă mulțumim! detalii »

Conferința ”COORDINATING ENGINEERING FOR SUSTAINABILITY AND RESILIENCE Timișoara”/ 29-31 Mai 2024

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 15.06.2023

Colegii de la Universitatea Politehnica Timișoara anunță organizarea Conferinței internaționale”COORDINATING ENGINEERING FOR SUSTAINABILITY AND RESILIENCE” la Timișoara/29-31 Mai 2024 , în colaborare cu Academia Română, Școala de Inginerie a Universității din Birmingham și Facultatea de Inginerie a Universității de Știință și Tehnologie Jordan. Mai multe detalii puteți găsi accesând : https://www.ct.upt.ro/cesare24/ detalii »

Proiect de ORDIN pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremur

Legislativ | Scris de AICPS | Publicat pe 13.06.2023

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ – Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremur. Proiectul de act normativ are ca obiect de reglementare crearea cadrului cadrului normativ de gestionare a situațiilor de urgență generată de cutremure de către structurile implicate în acest proces și reglementarea modului de organizare a componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în caz de cutremur, în scopul limitării pierderilor de vieţi, a pagubelor materiale şi a efectelor negative asupra mediului, printr-un ansamblu de măsuri și acțiuni în domeniile prevenire, pregătire, răspuns, investigare/evaluare post eveniment, respectiv refacere/reabilitare. Mai multe detalii: detalii »

31 AICPS: Ingineria structurală în investiții strategice, investiții private și inovațiile viitorului

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.06.2023

Au trecut deja 4 luni de la producerea Cutremurelor devastatoare din Turcia. Emoția produsă atunci a adus publicul larg cu încă un pas mai aproape de a înțelege una din misiunile profesiei de inginer proiectant de structuri – aceea de a reduce riscul de pierderi materiale și de vieți omenești în cazul unui seism major. “Este un aspect semnificativ faptul că piața de construcții din România este puternic influențată de riscul seismic. Adaptarea la această realitate face ca, astăzi, printre altele, consumul de materiale de construcții să fie diferit la București față de Constanța sau față de Paris, un oraș european unde hazardul seismic este mai redus. Plusul de materiale, pe care îl simțim la buzunar ca pe un cost mai mare, se reflectă într-o comportare bună în caz de cutremur și micșorează riscul de accidente și de pierderi de vieți omenești.” (Dr. Ing. Lucian Melinceanu, Președinte AICPS) detalii »

Cursul „Fundamentele proiectării structurilor cu pereți de beton în acord cu prevederile reglementării tehnice CR 2-1-1.1, revizuită”/13 și 14 iulie 2023 , 9-17

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 29.05.2023

Stimate doamne, stimați domni, AICPS în parteneriat cu UTCB are bucuria să anunțe organizarea din nou a cursului „Fundamentele proiectării structurilor cu pereți de beton în acord cu prevederile reglementării tehnice CR 2-1-1.1, revizuită”. Cursul se va desfășura la sediul UTCB (format fizic) din B-dul Lacul Tei 124, București în zilele de 13 și 14 IULIE 2023, in intervalul orar 9-17. Programul se adresează persoanelor fizice cu calificare universitară minimă de nivel 6 (licență), în domeniul ingineriei civile. Acest program va prilejui interacțiunea profesională dintre ingineri în cadrul a două zile în care vor fi prezentate și discutate prevederile reglementării tehnice revizuite. Cursul este organizat Departamentul de Construcții de Beton Armat din cadrul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, împreună cu Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) vine în continuarea demersurilor #UTCB pentru asigurarea unui cadru unitar de practică în #sectorul construcțiilor. detalii »

Oferta specială Graitec Romania pentru membrii cu ocazia Conferinței AICPS31 până la 30.06.2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.05.2023

GRAITEC Romania partener și sponsor Silver al celei de-a 31-a ediții a Conferinței Naționale AICPS vă propune o oferta exclusiv pentru membrii AICPS: 20% reducere pentru GRAITEC Advance Design, oferta valabila până la data de 30 iunie 2023 • Advance Design Premium Subscription 1 an, preț de lista: 1865 euro, pret pentru membrii AICPS: 1490 euro • Advance Design Ultimate Subscription 1 an, pret de lista: 2600 euro, pret pentru membrii AICPS: 2080 euro detalii »

Comunicat de presă: Conferința Națională AICPS31 - 18-19 MAI 2023 -Timișoara

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 15.05.2023

Tradiția și suflul nou își dau întâlnire la evenimentul tehnic de referință al comunității de ingineri proiectanți din Romania – Conferința Națională AICPS. Pe 18 și 19 mai 2023 Conferința Națională AICPS se va desfășura în Timișoara, Capitală Culturală Europeană. Tema celei de-a 31-a ediții este „Stil | Structură | Sustenabilitate”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Academicianul Dan Dubină, personalitate marcantă a ingineriei de structuri este invitat special al Conferinței Naționale AICPS. Academicianul va vorbi despre Timișoara ca loc de naștere al unei remarcabile Școli de construcții metalice și stabilitatea structurilor. Invitații internaționali din Suedia, Turcia, Marea Britanie și Finlanda vor aborda teme precum: rolul inginerilor constructori în promovarea sustenabilității, considerații asupra efectelor cutremurelor din 6 Februarie 2023 produse în Turcia, evaluarea și conservarea structurilor de patrimoniu, hazardul seismic în funcție de risc, în contextul securității nucleare. detalii »

Informare privind Decizia Comitetului Director al AICPS referitor suspendarea calității de membru AICPS a domnului Dan Crețu pentru 6 luni, incepand cu data de 01.05.2023

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 27.04.2023

Vă informăm privind Decizia Comitetului Director al AICPS referitor suspendarea calității de membru AICPS a domnului Dan Crețu pentru o perioadă de 6 luni începând cu data de 01.05.2023. Atașat Decizia și Anexele. detalii »

Anunț prelungire termen pentru transmitere prezentări Power-Point Conferința Națională a AICPS/până luni 24.04.2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.04.2023

Ne bucurăm să oferim șansa membrilor asociației de a împărtăși experiența profesională alături de keynote speakeri de renume internațional și național, în cadrul unui eveniment de referință în industria de construcții. Dorim să felicităm membrii comunității de ingineri care au trimis propuneri pentru sesiunile de prezentări din cadrul Conferinței Naționale AICPS și să anunțăm extinderea termenului limită pentru transmiterea prezentărilor POWER POINT finale - pentru lucrările care au fost selectate - până luni 24.04.2023. Suntem încântați de interesul atât în ceea ce privește participarea cât și implicarea activă prin susținerea de prezentări. Într-o lună ne revedem la cea de-a 31-a ediție a Conferinței Naționale AICPS! Pentru mai multe detalii și actualizări vizitați site-ul conferinței: http://31.aicps.ro/ detalii »

Înregistrările cursului Holcim - AICPS - " Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului"

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 30.03.2023

În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului" Link-urile vă permit urmărirea înregistrării doar dacă sunteți înscris la curs și v-ați creat un cont pe platforma ZOOM gestionat de către AICPS conform Instrucțiunilor de acces la platforma online cursuri AICPS detalii »

Prima Fire Safety of Buildings Conference/30 martie 2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 27.03.2023

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri este partener principal al Pria Fire Safety of Buildings Conference in 30 martie 2023, ediția aniversara cu nr. 10, la Grand Hotel Bucharest, sala Rapsodia, de la 9,30 Membrii AICPS au participarea gratuita si ii rugăm sa se inscrie aici https://priaevents.ro/inregistrare-pria-firesafety-ofbuildings-30martie2023/ https://priainfo.ro/aicps-este-partener-principal-al-pria-fire-safety-of-buildings-conference-30-martie-2023/ detalii »

Precizări COMUNICAT DE PRESĂ publicat de AICPS pe 23.02.2023

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 24.03.2023

Având în vedere unele acuze aduse la adresa AICPS, cu privire la conținutul eronat al comunicatului de presă publicat de AICPS pe 23.02.2023 , aducem următoarele clarificări: detalii »

Curs Holcim-AICPS -”Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului”/28.03.2023-11.04.2023

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 10.03.2023

Anunțăm cu entuziasm deschiderea înscrierilor pentru un nou curs tehnic, organizat împreună cu Holcim -”Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului”! Format curs: Hibrid - online și on-site (la București, în limita a 40 de locuri) Curs 1 - 28.03.2023 Curs 2 - 04.04.2023 Curs 3 - 11.04.2023 detalii »

Curs postuniversitar de dezvoltare profesională continuă CR 2-1-1.1 , revizuit/ 23-24 martie 2023 UTCB

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 08.03.2023

Vă informăm: UTCB lansează programul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă „Fundamentele proiectării structurilor cu pereți de beton în acord cu prevederile reglementării tehnice CR 2-1-1.1, revizuită”. Prima ediție a acestui program va avea loc în perioada 23 - 24 martie 2023, la sediul UTCB din b-dul Lacul Tei 124, București. Programul se adresează persoanelor fizice cu calificare universitară minimă de nivel 6 (licență), în domeniul ingineriei civile. Acest program va prilejui interacțiunea profesională dintre ingineri în cadrul a două zile în care vor fi prezentate și discutate prevederile reglementării tehnice revizuite. Mai multe detalii se regăsesc pe pagina dedicată acestui program ➡ https://bit.ly/3KYbK4h. detalii »

Informare hotărâri Ședința Consiliului de Conducere AICPS /2 martie 2023

Administrativ | Scris de AICPS | Publicat pe 08.03.2023

Stimate doamne, stimați domni, puteți găsi mai jos informarea privind hotărârile Consiliului de Conducere al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) în urma ședinței din data de 2 martie 2023. detalii »

Prescriptii pentru proiectarea seismica a constructiilor în România, 1945-prezent

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 28.02.2023

Articolul prezintă un catalog al prescripțiilor pentru proiectarea seismică a construcțiilor în România, începând cu primele prevederi (1945) și până în prezent. În prezent, proiectarea seismică a clădirilor se realizează conform reglementării tehnice Cod de proiectare seismică – Partea I–Prevederi de proiectare pentru clădiri, indicativ P100-1/2013, modificat și completat în 2019. detalii »