Noutăți și informații utile

Vibrația din construcții se traduce prin vibe-ul numărului semnificativ de tineri din sală! Comunicat post Conferința AICPS32

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.06.2024

Așa a început cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS. Organizată la Iași, a fost un eveniment dinamic și efervescent, care a susținut un echilibru constructiv între inovație și calitate în construcții, colaborare, dezbateri și socializare profesională pe parcursul celor două zile, între 6 și 7 iunie 2024. Evenimentul de referință al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, a venit cu oportunități extinse de interacțiune între diferitele generații de profesioniști și cu un program bogat care a abordat provocări din toate ariile proiectării de structuri, inclusiv abordări sustenabile și inovații tehnologice din domeniul proiectării și construcțiilor. detalii »

Eveniment special dedicat „Perspectivelor japoneze în arhitectură și inginerie structurală”/marti, 11 iunie 2024 organizat la UPT, impreuna cu AICPS Timis si OAR Timiș

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.06.2024

„Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu AICPS Timiș și OAR Timiș au plăcerea de a vă invita la un eveniment special dedicat „Perspectivelor japoneze în arhitectură și inginerie structurală”, susținut de doi profesori de la Nagoya Institute of Technology (NITech). Vor fi abordate următoarele teme: - Prof. Atsushi Sato "Japanese practice for the design of light gauge structures, including the seismic design principles" - Prof. Shinichi Hamada "Technology and conservation of Japanese historical buildings and castle stone walls". Evenimentul va avea loc marți, 11 iunie, ora 16:00, la Archa (Bulevardul Mihai Viteazu 1b) https://maps.app.goo.gl/QSRWQVZ8k6TrjsfP8) detalii »

AICPS vă urează Sărbători Pascale fericite!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 02.05.2024

Paștele este despre a fi împreună, despre speranță și despre viitor. Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) vă urează Paște fericit! detalii »

COMUNICAT DE PRESĂ-26-04-2024

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.04.2024

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) a răspuns prompt solicitării primite din partea AICPS, comunitatea profesională a inginerilor proiectanți de structuri din toată țara, a desemnat un expert tehnic care a fost alături de IGSU și de autoritățile locale pentru unde terenul de sub o stradă s-a surpat formându-se astfel un crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp. Reprezentantul AICPS, expertul tehnic ing. Constantin Alexandru, a făcut parte din echipa convocată joi de către IGSU pentru o evaluare preliminară a situației la fața locului. “Încă nu știm dacă fenomenul este stabil sau în evoluție, dar se va monitoriza permanent zona și se vor face măsurători topografice timp de mai multe zile. După 3 zile vom avea un prim raport și vom trage câteva concluzii. În funcție de evoluția deplasării terenului, mai ales în contextul ploilor deja prognozate, se vor decide măsuri suplimentare.” a afirmat expertul tehnic ing. Constantin Alexandru, reprezentant AICPS. detalii »

Conferința "Structuri din CLT. Concepție, detalii, calcul" - UTCB- 25.04.2024

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.04.2024

Vă invităm să participați la conferința "Structuri din CLT. Concepție, detalii, calcul" susținută de dl. ing. Mihai MOȚOC, Verkfræðistofa Reykjavíkur, Islanda. Conferința se va desfășura în data de 25 aprilie 2024, orele 14, sala I-2 FCCIA, sediul UTCB - Bdul. Lacul Tei 122-124 și se adresează specialiștilor din domeniul construcțiilor și studenților UTCB. detalii »

Workshop-ul moderat de experții din industrie Dinos Ioannidis și Adrian Ghencea la cea de-a XVIII-a Conferință Națională de Construcții Metalice/15-16 aprilie 2024 -CLUJ-NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.04.2024

Avem plăcerea să anunțăm workshop-ul moderat de experții din industrie Dinos Ioannidis și Adrian Ghencea la cea de-a XVIII-a Conferință Națională de Construcții Metalice! La acest workshop puteți dezbate și detalia modul în care pot fi prelucrate datele construite cu un software pentru detalierea confecțiilor metalice pentru a asigura transferul fără erori către programele de gestiune și livrare industrializată a pieselor de oțel. Pentru mai multe detalii și înscrieri puteți accesa pagina dedicată worksho-pului: https://con-steel.ro/registration/workshop-registration Locurile sunt limitate - asigurați-vă locul completând formularul de înscriere a workshop-ului! Prezență: fizic (nu există posibilitatea de participare online) detalii »

Workshop moderat de experții din industrie Plosz Zoli i Richard Bai la cea de a 18-a Conferință Națională de Construcții Metalice /15-16 aprilie 2024 la CLUJ-NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.04.2024

Alăturați-vă workshopului moderat de experții din industrie Plosz Zoli și Richárd Bai la cea de-A 18-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ DE CONSTRUCȚII METALICE. CONSTRUIESTE CU STEEL! dată cu creșterea necesității de structuri optimizate, a crescut și cererea pentru calcul performant și eficient al secțiunilor de clasa a 4-a, secțiuni metalice formate la rece, compuse din mai multe bare / secțiuni. Participanții la workshop vor obține o perspectivă mai amplă asupra procesului de proiectare optimizată pentru astfel de structuri. Vom explora modul în care aceste programe pot optimiza procesele de proiectare și analiză structurală, oferind inginerilor instrumentele necesare pentru a realiza proiecte mai eficiente și mai precise. Vom parcurge dimensionarea unei hale metalice din profile formate la rece (rezistență și stabilitate) în programul Consteel și vom dimensiona principalele noduri în IDEA StatiCa. detalii »

Workshopul prezentat de experții din industrie Plosz Zoli și Bálint Vaszilievits-Sömjén la cea de-A 18-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ DE CONSTRUCȚII METALICE. CONSTRUIESTE CU STEEL /15-16 aprilie 2024 CLUJ-NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.04.2024

Vă invităm să participați la workshopul prezentat de experții din industrie Plosz Zoli și Bálint Vaszilievits-Sömjén la cea de-A 18-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ DE CONSTRUCȚII METALICE. CONSTRUIESTE CU STEEL! Realitatea activității de proiectare din zilele noastre ne arată că de cele mai multe ori inginerii proiectanți de structuri metalice lucrează constant sub presiunea termenelor scurte pentru elaborarea proiectelor. În multe cazuri, din nefericire, presiunea termenelor duce la apariția de compromisuri în activitatea de proiectare. Astfel se nasc întrebări la care de cele mai multe ori inginerul proiectant nu are răspunsuri ușoare, cum ar fi: se va comporta structura construită în realitate, în același mod ca și structura proiectată? sunt parametrii de dimensionare setați corect în cazul în care geometria inițială se modifică? sunt parametrii de stabilitate aleși corect pentru toate cazurile de încărcare? detalii »

Workshop AICPS TIMIS împreuna cu Reflex Software și IDEA StatiCa/ 22 .04.2024 ora 9:00 on-line

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.04.2024

AICPS Timiș organizează împreună cu Reflex Software și IDEA StatiCa un eveniment pe tema proiectării elementelor din beton precomprimat. ▶️ Workshop-ul va fi organizat în format on-line în data de 22.04.2024, mai multe detalii puteți regăsi prin accesarea link-ului de mai jos: https://reflexsoftware.eu/evenimente/ detalii »

Conferința Națională AICPS32 / 5-7 iunie 2024- Hotel Internațional IAȘI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 20.03.2024

Viitorul este proiectat zi de zi de cei care au ca principal obiectiv asigurarea siguranței construcțiilor și a vieții oamenilor, profesia cu rol esențial în inovarea și dezvoltarea sustenabilă și durabilă a societății. Viitorul este proiectat zi de zi, de la tineri profesioniști până la seniori cu o carieră remarcabilă, de către membrii Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS). Inginerii constructori proiectanți de structuri vin împreună la cel mai intens moment de schimb tehnic de experiență al anului – Conferința Națională AICPS. Timp de două zile, sute de ingineri structuriști și alți profesioniști din domeniu, de la nivel național și internațional, aduc la masa dezbaterii teme tehnice cu un real impact. Anul acesta, la Iași, în perioada 5-7 iunie, va avea loc cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, cu tema Mediu construit sustenabil - noi tendințe în structuri, materiale și tehnologii de construcții. detalii »

Mituri despre cutremur. Paradigma blocurilor construite după 1977 și rolul inginerului proiectant de structuri

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.03.2024

Un inginer proiectant de structuri este o persoană care se asigură că avem clădiri puternice și sigure, astfel încât oamenii să poată locui și lucra în ele în siguranță. Ei folosesc matematica și știința pentru a face clădirile să fie rezistente la diferiți factori externi, de la un vânt puternic la cutremure. O casă mai sigură înseamnă o casă care este bine gândită și calculată. Locuim și ne desfășurăm activitatea zilnică în clădiri cu structură configurată de un inginer proiectant de structuri. În drumul spre casă/birou venim în contact cu lucrări inginerești. Rolul unui inginer proiectant de structuri nu se oprește când lucrarea este finalizată. detalii »

START înscrieri la Conferința Națională AICPS32/ 5-7 iunie , Hotel Internațional, IAȘI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.02.2024

Avem onoarea de a vă anunța că dăm startul înscrierilor pentru cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, care va avea loc la Iași, în perioada 5-7 iunie 2024. Beneficiați de bilete la cel mai redus preț cu tariful early bird până pe 17 martie. Toate detaliile despre keynote speakers, temă, bilete cu tarif redus etc. vă invităm să le găsiți pe site-ul conferinței la adresa: https://32.aicps.ro/ In plus vă punem la dispoziție și un cod de reducere pentru cazare la Hotel Internațional Iași, unde se va desfășura și conferința, în limita locurilor disponibile! detalii »

Cu mare tristețe și regret anunțăm încetarea din viață a domnului Dr. ing. Lucian DOGARIU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.02.2024

Înmormântarea va avea loc in Comuna Provița de Jos , Județul Câmpina , cimitirul Provița de Jos marți . 27 februarie 2024 , ora 12-13. Domnul Lucian DOGARIU s-a născut la 21 aprilie 1939, în Arad, a fost inginer constructor, doctor inginer, profesor onorific la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” din București și membru fondator al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS), a făcut parte din Consiliul de Conducere al AICPS. A fost membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România din anul 2004. A fost un membru activ al Secției de Construcții-Urbanism, participând la toate edițiile Zilelor academice ASTR, la ședințele de secție și la adunările generale ale ASTR. În cadrul Academiei a susținut conferința: „Impactul Informaticii asupra Teoriei Structurilor”. detalii »

Cu regret anunțăm încetarea din viață a domnului ing. Nicolae Dinu GHIȚĂ

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.01.2024

Cu regret anunțăm încetarea din viață a domnului ing. Nicolae Dinu GHIȚĂ – membru fondator și colaborator al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS), a fost membru activ, participând la conferințele naționale AICPS și interesat în permanență de activitatea asociației. Domnul ing. Ghiță Nicolae Dinu a absolvit Facultatea de Construcții București, Specialitatea -Construcții civile, industriale și agricole, promoția – 1957. În anul 1957 a început activitatea ca șef de șantier la ICM3, executând construcții civile până în anul 1960. Din anul 1960 a fost angajat al Institutului IPROLAM București, unde și-a desfășurat activitatea, ocupând succesiv următoarele funcții: inginer proiectant, șef atelier, șef secție construcții și inginer consilier CTE. In perioada 1985-1990 a fost asistent la catedra de Construcții Metalice, în cadrul Facultății de Construcții Civile și Industriale București. detalii »

Prelungire termen înscriere comunicări și Premii AICPS - până pe 12 decembrie

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 29.11.2023

AICPS vine și de această dată în ajutorul Dvs. – bucurați-vă de zilele libere, iar până la data de 12 Decembrie (termen prelungit) asigurați-vă că ați transmis cea mai bună versiune a rezumatului comunicării Dvs. și/sau propuneri pentru Premiile AICPS. detalii »

ANUNȚ IMPORTANT: Conferința Națională AICPS 5-7 iunie 2024 - START înscrieri comunicări și Premii AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 16.11.2023

Avem bucuria de a anunța evenimentul anual de marcă al AICPS, cea de-a 32-a ediție a Conferinței Naționale AICPS în zilele de 5 iunie (welcome reception) și 6-7 iunie 2024, iar pe această cale vă invităm alături de noi, de această dată la IAȘI. Mai mult dăm START și înscrierilor atât pentru Premiile AICPS, cât și pentru susținerea de comunicări în cadrul ediției 2024 a Conferinței Naționale AICPS. detalii »

Lansare Apel pentru proiecte create de membri AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.10.2023

SCOPUL: Apelul pentru proiecte se desfășoară în acord cu scopul statutar al AICPS și urmărește: ⮚ întărirea și consolidarea rolului inginerilor constructori proiectanți de structuri; ⮚ sprijinirea activității de proiectare; ⮚ creșterea prestigiului și a autorității profesionale a inginerilor constructori proiectanți de structuri, precum și creșterea vizibilității profesiei și a importanței sale sociale; detalii »

Ediția a II-a Simpozionului AICPS:”Cutremurul din 10 noiembrie 1940 ” la Sibiu / 10 noiembrie 2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 05.10.2023

Avem plăcerea să vă anunțăm organizarea celei de a doua ediții a Simpozionului AICPS ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940”, ocazie cu care ne vom reuni de această dată la Sibiu, în data de vineri, 10 noiembrie 2023. Tematica simpozionului fiind: Schimbarea ultimelor normative și a legislației românești, în acord cu reziliența construcțiilor. Taxă de participare: Pentru membri AICPS: 75 lei + TVA Pentru nemembri AICPS: 150 lei + TVA Vă încurajăm să vă rezervați locul accesând linkul de mai jos:⬇ https://cutt.ly/3wnnCl9E Vă mulțumim și așteptăm înscrierile dumneavoastră până la data de 31octombrie 2023, locurile fiind limitate la 75 ! detalii »

Înregistrările video ale celei de a 31-a Conferințe Naționale AICPS, 18-19 Mai, Timișoara

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.07.2023

Știm că vă doriți să vedeți prezentările care s-au desfășurat în paralel în cadrul Conferinței 31 AICPS. Așa cum unii dintre dumneavoastră vă doriți să revedeți unele prezentări de la Conferință. Începând de astăzi puteți revedea întreaga conferință 31 AICPS în versiune online: Înregistrările video ale prezentărilor din cele 2 zile ale Conferinței 31 AICPS sunt exclusiv disponibile participanților la conferință. Le puteți viziona oricând și de oricâte ori doriți, prin intermediul platformei ZOOM. detalii »

Conferința ”COORDINATING ENGINEERING FOR SUSTAINABILITY AND RESILIENCE Timișoara”/ 29-31 Mai 2024

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 15.06.2023

Colegii de la Universitatea Politehnica Timișoara anunță organizarea Conferinței internaționale”COORDINATING ENGINEERING FOR SUSTAINABILITY AND RESILIENCE” la Timișoara/29-31 Mai 2024 , în colaborare cu Academia Română, Școala de Inginerie a Universității din Birmingham și Facultatea de Inginerie a Universității de Știință și Tehnologie Jordan. Mai multe detalii puteți găsi accesând : https://www.ct.upt.ro/cesare24/ detalii »