Noutăți și informații utile

Programul celei de a 30-a Conferințe Naționale AICPS/ 10-11 februarie 2022-JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.02.2022

Suntem încântați să anunțăm programul oficial al Conferinței Naționale AICPS! Prezentări susținute de specialiști în domeniu, keynote speakeri de renume național și internațional, concursuri cu premii, toate pe parcursul a două zile pline! detalii »

AICPS vă dorește Sărbători fericite! La mulți ani 2022!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2021

AICPS urează tuturor membrilor și partenerilor săi Crăciun fericit și un An Nou plin de succes! Vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și anul 2022 să vă aducă noi realizări personale și profesionale. La mulți ani! detalii »

"Pria Construct&Real Estate Conference". în 7 decembrie 2021, online de la 11,00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.11.2021

Vă invităm să participați la evenimentul "Pria Construct & Real Estate Conference", în data de 7 decembrie 2021, online, începând cu ora 11.00. https://priainfo.ro/aicps-este-partener-al-pria-constructreal-estate-conference-7-decembrie-2021-online-de-la-1100/ AICPS este partener al Pria Construct&Real Estate Conference Pentru a primi linkul pentru vizionare online, completați, vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-constructreal-estate-conference-7-decembrie-2021/. Accesați și www.priaevents.ro pentru mai multe detalii. detalii »

A trecut în neființă domnul Ing. Mircea Mironescu

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.10.2021

Cu multă tristețe și adâncă durere anunțăm trecerea în neființă a domnului Ing. Mircea Mironescu – Membru fondator al AICPS. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Înmormântarea va avea loc pe 12.10.2021, la cimitirul Iancu Nou, slujba de înmormântare la ora 11:00 la Biserica Iancu Nou, Șos. Mihai Bravu nr. 117-119, Sector 2, București detalii »

Amânarea celei de-a 30-a Conferințe Naționale a AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 05.10.2021

La data de 30.09.2021 a avut loc ședința Consiliului de Conducere a AICPS, tema centrală a întâlnirii fiind oportunitatea organizării celei de a 30-a Conferințe Naționale a AICPS, în contextul epidemiologic actual. detalii »

Webinar live HILTI România/ 30 septembrie 2021 ora 15:00 și 7Octombrie 2021 ora 10:00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.09.2021

Hilti România, parteneri Platinum la cea de a de a 30-a Conferință Națională AICPS, vă invită la noul webinar live, având tema „Armatură suplimentară pentru îmbunătățirea comportării betonului în aplicații cu tije de ancorare”, care va avea loc pe 30 Septembrie 2021, la ora 15:00 și pe 07 Octombrie 2021, la ora 10:00 . Acest webinar își propune să abordeze reglementările din Eurocodul 1992-4/2019 referitoare la verificarea prinderilor metal pe beton luând în calcul și armătura. De asemenea, veți afla cum puteți utiliza softul de calcul Profis Engineering pentru a vă ușura munca în calculul acestor tipuri de prinderi. Pentru a vă înscrie la webinar, vă rugăm să accesați următorul link: http://hilti.link/WE9 detalii »

Reminder înscrieri la cea de a 30-a Conferință Națională AICPS/ 20 și 21 Octombrie 2021 la Hotel J.W. Marriott -BUCUREȘTI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.09.2021

Stimate doamne, stimați domni, vă reamintim cu entuziasm faptul că între 20 – 21 Octombrie 2021 ne vom întâlni la București (Hotel J.W. Marriott ) cu ocazia celei de a 30-a Conferințe Naționale AICPS! Tema ediției din acest an a conferinței AICPS: ”Ingineria structurală la începutul secolului XXI în România și în lume”, marchează momentul unei duble aniversări: 30 de ani de existență continuă și totodată cea de-a 30-a ediție a conferinței. Specialiști internaționali, concursuri cu premii, sponsori cu prestanță atât pe piața națională cât și pe cea internațională, prezența autorităților, a presei, a celor mai importante asociații profesionale partenere, a mediului universitar, toate pe parcursul a celor două zile pline. Dacă nu v-ați rezervat locul, vă reamintim că așteptăm să vă înscrieți trimițând un e-mail pe adresa : office@aicps.ro cu precizarea participării fizice sau online. Pentru siguranța dumneavoastră și a tuturor participanților la cea de a 30-a Conferință Națională vă informăm că accesul se va face prin prezentarea unuia dintre următoarele documente: detalii »

Concursul ”Premiile AICPS pentru cele mai bune lucrări de licență ”Absolventul anului”/2021

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.07.2021

Stimate doamne, stimați domni, vă înștiințăm că începând cu anul 2021 se va organiza concursul ”Premiile AICPS pentru cele mai bune lucrări de licență” . Se poate consulta Regulamentul concursului (Art.10.1.9) accesând link-ul de mai jos: http://www.aicps.ro/media/content/2021-07/reguli-si-proceduri-de-functionare-aicps-aprobate-de-cc-30-iunie-2021_60ec1032ae8fd.pdf Din lucrările candidaților înscriși, fiecare centru universitar va recomanda un maxim de 3 lucrări considerate de comisiile de licență ca fiind cele mai bune lucrări din cele două sesiuni de licențiere ale anului de studiu 2021 (vară și toamnă). Înscrierile la concurs se vor face la secretariatul Facultății și ulterior se vor transmite secretariatului AICPS București email: office@aicps.ro detalii »

Cu adâncă durere anunțăm decesul domnului Dr. Ing. Traian POPP - Președinte de Onoare al AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.06.2021

Astăzi, 22 iunie 2021 am pierdut unul dintre inginerii de seamă pe care România i-a avut în domeniul proiectării construcțiilor. Domnul Dr. Ing. Traian Popp s-a născut la 22 ianuarie 1933 la București. A absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole - Institutul de Construcţii Bucureşti ( din 1951-până în 1956 ), a fost profesor asociat la Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” (1964-1991); - inginer proiectant la Institutul de Proiectare “Proiect” Bucureşti ( 1956-1969 ) - inginer proiectant l, şef atelier rezistenţă Institutul de Proiectare Carpaţi (1969-1994 ); În anul 1984, a obţinut titlul ştiinţific de doctor inginer susţinând teza ”Structuri celulare curbe”. A fost membru al comisiilor de atestare a verificatorilor de experți tehnici ai MTTC si a facut parte din colectivele de evaluare si/sau avizare la Carpați Proiect (din anul 1990); MLPAT (1994); Comisia Monumentelor Istorice (1994). A fost membru al Academiei de Științe Tehnice din România, al International of Shell Structures si Președinte al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri din anul 2007 până în anul 2015, ulterior devenind primul Președinte de Onoare al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS). detalii »

Cu regret anunțăm decesul domnului Prof. Univ. Dr. Ing. Radu PASCU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.06.2021

Cu mare tristețe anunțăm dispariția prematură a domnului Prof. Univ. Dr. ing. Radu PASCU. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul Institutului de Construcții București, a continuat studiile de masterat și doctorat la Institutul Național de Științe Aplicate, INSA, din Lyon, Franța. În perioada 2008-2016 a fost director al Departamentului Construcții de Beton Armat al UTCB. A predat numeroase cursuri universitare de nivel licență și master și cursuri post-universitare la UTCB, în domeniile construcții din beton armat și precomprimat, proiectare asistată de calculator, analiză structurală avansată, în limbile română, franceză și engleză. A condus sau a colaborat la mai multe proiecte de cercetare naționale și internaționale și a publicat, în calitate de autor sau coautor, numeroase articole științifice de referință, precum și 5 cărți și capitole de cărți, în limbile română, franceză și engleză. detalii »

Voluntari pentru evaluare tehnică spitale!!!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 14.05.2021

Stimați membri ai AICPS, Contextul actual global confirmă în mod incontestabil rolul esențial al sistemului și al unităților medicale. Avem acum șansa, ca prin specificul profesiei noastre să devenim parte a unei inițiative de impact, construind o infrastructură medicală sigură și sustenabilă! Pe fondul parteneriatului dintre Ministerul Sănătății și UTCB, prin care în peste 400 de unități sanitare cu paturi se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiență energetică și la riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății, vă invităm și vă încurajăm să deveniți eroi alături de noi! https://utcb.ro/parteneriat-utcb-ministerul-sanatatii/ detalii »

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri vă dorește Paște Fericit!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.04.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri AICPS vă dorește ca Sărbători Pascale să vă aducă mulțumire sufletească și zâmbete pe buze! Paște fericit! detalii »

Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu.

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.04.2021

Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu. „În peste 400 de unități sanitare se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Chestionarul va fi completat de către voluntarii care vor răspunde apelului realizat de Universitatea Tehnică de Construcții București, în parteneriat cu unități similare din țară. În urma acestui demers, Ministerul Sănătății va identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi, situație absolut necesară pentru prioritizarea investiţiilor din viitorul exercițiu financiar. detalii »

Guvernul îşi propune să consolideze în următorii 6 ani foarte multe dintre clădirile cu risc seismic.

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.04.2021

Vă invităm să ascultați intervenția domnului președinte al AICPS, Lucian Melinceanu, referitoare la planul guvernului de a consolida clădirile cu risc seismic ridicat în următorii 6 ani. În acest context, domnul dr. ing. Lucian Melinceanu a vorbit despre ceea ce presupune anvergura acestui proiect ambițios și de asemenea, despre conștientizarea populației în ceea ce privește gradul de siguranță la cutremur pe care îl oferă construcția în care își desfășoară activitatea de zi cu zi. Interviul poate fi vizionat accesand link-ul : https://www.facebook.com/103040545121336/posts/138744944884229/?sfnsn=mo&d=n&vh=e detalii »

Cu tristețe anunțăm pierderea a încă unui membru fondator al AICPS inginer Viorel BISTRICEANU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.04.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu mare tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii fondatori ai săi. S-a stins din viață domnul Ing. Bistriceanu Viorel membru fondator al AICPS, expert tehnic în construcții , mentor al multor ingineri din Sucursala AICPS Dolj. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! detalii »

Cu tristețe anunțăm stingerea din viață a încă unui membru fondator al AICPS inginer Andrei Șerban Bortnowschi

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.04.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii săi fondatori, Domnul inginer Andrei Șerban BORTNOWSCHI. Regretăm despărţirea de un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! detalii »

Cea de a 30-a Conferință Națională AICPS: "Ingineria Structurală la începutul secolului XXI în România și în lume"/ 20 și 21 Octombrie 2021

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.03.2021

Suntem încântați să anunțăm data oficială a celei de-a 30-a Conferințe Naționale AICPS - "Ingineria Structurală la începutul secolului XXI în România și în lume"! Entuziasmul este cu atât mai mare, cu cât ne vom bucura de experiența unei conferințe "on site", cu asigurarea tuturor standardelor de siguranță impuse de contextul actual. Se va desfășura în zilele de 20și 21 Octombrie 2021 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Vă invităm să urmăriți site-ul oficial al conferinței pentru detalii și noutăți: http://30.aicps.ro/ detalii »

Webinar live cu tema: „Eficiență și siguranță prin proiectarea colaborativă”, pe 18 Martie 2021, la ora 15:00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.03.2021

În sprijinul profesioniștilor din construcții, Hilti România în parteneriat cu CSi România organizează un webinar live, având tema „Eficiență și siguranță prin proiectarea colaborativă”, care va avea loc pe 18 Martie 2021, la ora 15:00. Acest webinar își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra proiectării structurilor metalice și a îmbinărilor metal-beton. Ne vom concentra pe un mod de lucru integrat între cele două programe de calcul: SAP2000 și Profis Engineering Premium. De asemenea, vom afla cum putem să depășim provocările în calcularea tuturor elementelor care alcătuiesc conexiunea: placă de oțel, suduri, rigidizări, beton și ancoră post-instalată și modul în care CSi și Hilti pot sprijini inginerul în confruntarea cu procesul de proiectare și creșterea productivității acestuia. Pentru a vă înscrie la webinar, vă rugăm să accesați următorul link: http://hilti.link/WE9 detalii »

S-a stins din viață doamna Florentina Teodorescu, contabila asociației noastre! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 27.02.2021

Astăzi, 27 februarie 2021, s-a stins din viață, mult prea devreme, doamna Florentina Teodorescu cea care a fost contabila asociației noastre. Odihnă veșnică, drum lin printre stele și Dumnezeu să o aibă în paza! detalii »

Cu regret anunțăm decesul domnului Prof.dr.ing. Decebal ANASTASESCU - membru fondator AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.01.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu regret încă o pierdere a unuia dintre membrii săi fondatori, Domnul Prof. dr. ing. Decebal ANASTASESCU. Înmormântarea va avea loc marţi, 26.01.2021, la ora 13,00 în Cimitirul din Calea Buziaşului, Timişoara. Regretăm despărţirea de un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să-l odihnească în pace! detalii »