Noutăți și informații utile

Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu.

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.04.2021

Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu. „În peste 400 de unități sanitare se va aplica un chestionar de evaluare tehnică la riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu, rezultatul constituindu-se într-o bază de date care va fi pusă la dispoziția Ministerului Sănătății”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Chestionarul va fi completat de către voluntarii care vor răspunde apelului realizat de Universitatea Tehnică de Construcții București, în parteneriat cu unități similare din țară. În urma acestui demers, Ministerul Sănătății va identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi, situație absolut necesară pentru prioritizarea investiţiilor din viitorul exercițiu financiar. detalii »

Guvernul îşi propune să consolideze în următorii 6 ani foarte multe dintre clădirile cu risc seismic.

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.04.2021

Vă invităm să ascultați intervenția domnului președinte al AICPS, Lucian Melinceanu, referitoare la planul guvernului de a consolida clădirile cu risc seismic ridicat în următorii 6 ani. În acest context, domnul dr. ing. Lucian Melinceanu a vorbit despre ceea ce presupune anvergura acestui proiect ambițios și de asemenea, despre conștientizarea populației în ceea ce privește gradul de siguranță la cutremur pe care îl oferă construcția în care își desfășoară activitatea de zi cu zi. Interviul poate fi vizionat accesand link-ul : https://www.facebook.com/103040545121336/posts/138744944884229/?sfnsn=mo&d=n&vh=e detalii »

Cu tristețe anunțăm pierderea a încă unui membru fondator al AICPS inginer Viorel BISTRICEANU

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.04.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu mare tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii fondatori ai săi. S-a stins din viață domnul Ing. Bistriceanu Viorel membru fondator al AICPS, expert tehnic în construcții , mentor al multor ingineri din Sucursala AICPS Dolj. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! detalii »

Cu tristețe anunțăm stingerea din viață a încă unui membru fondator al AICPS inginer Andrei Șerban Bortnowschi

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.04.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii săi fondatori, Domnul inginer Andrei Șerban BORTNOWSCHI. Regretăm despărţirea de un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! detalii »

Cea de a 30-a Conferință Națională AICPS: "Ingineria Structurală la începutul secolului XXI în România și în lume"/ 20 și 21 Octombrie 2021

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.03.2021

Suntem încântați să anunțăm data oficială a celei de-a 30-a Conferințe Naționale AICPS - "Ingineria Structurală la începutul secolului XXI în România și în lume"! Entuziasmul este cu atât mai mare, cu cât ne vom bucura de experiența unei conferințe "on site", cu asigurarea tuturor standardelor de siguranță impuse de contextul actual. Se va desfășura în zilele de 20și 21 Octombrie 2021 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Vă invităm să urmăriți site-ul oficial al conferinței pentru detalii și noutăți: http://30.aicps.ro/ detalii »

Webinar live cu tema: „Eficiență și siguranță prin proiectarea colaborativă”, pe 18 Martie 2021, la ora 15:00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.03.2021

În sprijinul profesioniștilor din construcții, Hilti România în parteneriat cu CSi România organizează un webinar live, având tema „Eficiență și siguranță prin proiectarea colaborativă”, care va avea loc pe 18 Martie 2021, la ora 15:00. Acest webinar își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra proiectării structurilor metalice și a îmbinărilor metal-beton. Ne vom concentra pe un mod de lucru integrat între cele două programe de calcul: SAP2000 și Profis Engineering Premium. De asemenea, vom afla cum putem să depășim provocările în calcularea tuturor elementelor care alcătuiesc conexiunea: placă de oțel, suduri, rigidizări, beton și ancoră post-instalată și modul în care CSi și Hilti pot sprijini inginerul în confruntarea cu procesul de proiectare și creșterea productivității acestuia. Pentru a vă înscrie la webinar, vă rugăm să accesați următorul link: http://hilti.link/WE9 detalii »

S-a stins din viață doamna Florentina Teodorescu, contabila asociației noastre! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 27.02.2021

Astăzi, 27 februarie 2021, s-a stins din viață, mult prea devreme, doamna Florentina Teodorescu cea care a fost contabila asociației noastre. Odihnă veșnică, drum lin printre stele și Dumnezeu să o aibă în paza! detalii »

Cu regret anunțăm decesul domnului Prof.dr.ing. Decebal ANASTASESCU - membru fondator AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.01.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu regret încă o pierdere a unuia dintre membrii săi fondatori, Domnul Prof. dr. ing. Decebal ANASTASESCU. Înmormântarea va avea loc marţi, 26.01.2021, la ora 13,00 în Cimitirul din Calea Buziaşului, Timişoara. Regretăm despărţirea de un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să-l odihnească în pace! detalii »

Cu mare tristețe anunțăm decesul domnului Prof.dr.ing. Radu PETROVICI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 14.01.2021

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri anunță cu mare tristețe încă o pierdere a unuia dintre membrii fondatori ai săi. Domnul Profesor dr. ing. Radu Petrovici a fost Vicepreședinte al AICPS , o lungă perioadă membru al Consiliului de Conducere al AICPS, autor al multor articole de specialitate în Revista AICPS . A participat la elaborarea normativelor P100-3/2008, CR 6-2006, CR-6/2013, P100-1/2013. A fost profesor al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ și Director General la Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului. Vă aducem un ultim omagiu domnule profesor, drum lin, Dumnezeu să vă odihnească în pace ! detalii »

AICPS vă dorește Sărbători fericite și liniștite! La mulți ani!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.12.2020

La finele mult încercatului an 2020 aflat sub semnul nesiguranței și îndoielii, AICPS privește cu speranță spre viitor și urează atât membrilor săi, cât și tuturor partenerilor cu activitate în construcții un Crăciun fericit și un An Nou cu sănătate, care să aducă revenirea la normalitate și noi realizări profesionale. ”La mulți ani 2021!” detalii »

AICPS are plăcerea de a anunța parteneriatul instituțional cu Asociația Română pentru Smart City

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.12.2020

AICPS are plăcerea de a anunța parteneriatul instituțional cu Asociația Română pentru Smart City, invitând comunitatea inginerească la ediția 2020 a galei Smart City Industry Awards ce se va desfășura în data de 20 decembrie, de la ora 20:00 live pe Facebook. Vă așteptăm #live https://fb.me/e/cyaRWM9Ef pentru a celebra meritele și eforturile susținute ale tuturor actorilor implicați în cele mai ambițioase proiecte www.scia.ro la nivel internațional! Categoriile Smart City Industry Awards 2020: detalii »

Webinarul “ Concepte de conformare seismică a structurilor de beton” reprogramat în 27.01.2021

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.12.2020

Vă mulțumim pentru interesul manifestat față de webinarul “ Concepte de conformare seismică a structurilor de beton”! Din dorința de a ne desfășura în codiții optime și de asemenea de a oferi cât mai multor tineri ingineri șansa de a participa, data webinar-ului s-a restabilit pentru 2️⃣7️⃣.0️⃣1️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag la curs la începutul noului an! detalii »

Webinar cu tema: "Concepte de conformare seismică a structurilor din beton" în data de 15 dec. 2020, între orele 9:00-16:00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 01.12.2020

Astăzi, 1 decembrie 2020, sărbătorim o Românie frumoasă, în continuă creștere și dezvoltare! La mulți ani ROMÂNIA! În spiritul misiunii fundamentale a AICPS, cea de a contribui activ la această creștere și dezvoltare pe domeniul ingineriei structurale, avem plăcerea de a invita tinerii membri, aflați în maxim cel de-al 5-lea an de la absolvirea ciclului de licență, să participe la cursul „ Concepte de conformare seismică a structurilor de beton”, susținut de către domnul conf. dr. ing Viorel Popa, împreună cu domnul dr. ing. Mihai Pavel! Cursul se va desfăşura în data de 15.12.2020, în format webinar, începând cu două sesiuni de curs între orele 09:00 detalii »

AICPS anunță cu deosebită plăcere încheierea memorandumului de colaborare cu IStructE (Institution of Structural Engineers)

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 20.11.2020

AICPS anunță cu deosebită plăcere încheierea memorandumului cu IStructE (Institution of Structural Engineers) prin care se concretizează un parteneriat între cele două instituții, principalul obiectiv al acestuia fiind ridicarea nivelului ingineriei structurale în România, prin acces facilitat la informație. Rezonând cu aceleași valori și obiective fundamentale, atât AICPS cât și IStructE, consideră acest parteneriat o situație de tip “win-win”. Printre cele mai importante avantaje pe care acest memorandum de colaborare le oferă membrilor AICPS se numără: detalii »

Webinar Facebook-15 Octombrie 2020, ora 11.00 - Proiectarea unui manej octogonal cu ferme (grinzi cu zăbrele)

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 08.10.2020

MiTek Industries Group România vă invită să participaţi în 15 Octombrie 2020 la WEBINAR GRATUIT PAMIR, programul de proiectare 3D specializat pentru şarpante şi structuri din lemn. Proiectare şi calcul structural, conform Eurocod 5 și Anexelor Naţionale. Tema este proiectarea unui manej cu ferme din lemn asamblate cu placi multicui. Cei care doresc să utilizeze PAMIR pentru a-şi uşura munca şi reduce timpul de proiectare, vor avea ocazia să afle şi să vadă în aceasta demonstraţie live următoarele: ✅ Principalele atuuri ale programului specializat PAMIR ✅ Rapiditatea proiectării unei şarpante cu PAMIR ✅ Calcularea automată a încărcărilor ✅ Uşurinţa modelării formei elementelor şarpantei ✅ Rapiditatea creării necesarului de materiale şi a detaliilor de construcţie a elementelor şarpantelor ✅ Modul de export-import al PAMIR şi uşurinţa lucrului cu fişiere din alte programe: DWG, IFC, PDF etc. Pentru participare >>> https://www.facebook.com/events/667037327272185/ detalii »

Training PAMIR - Curs online proiectare - programul de proiectare 3D specializat pentru şarpante şi structuri din lemn/24 – 28 August 2020, zilnic in intervalul 9.00-11.00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.08.2020

Stimate doamne, stimați domni MiTek Industries Group România vă invită să participaţi începand cu 24 August 2020 ora 9:00 la TRAINING PAMIR, programul de proiectare 3D specializat pentru şarpante şi structuri din lemn. PAMIR PROIECTEAZĂ ȘI CALCULEAZĂ: ✅ ferme (grinzi cu zăbrele din lemn) ✅ căpriori din lemn ecarisat și lamelar ✅ pereți din lemn framing ✅ grinzi de planșeu POSI JOIST sau din lemn masiv ✅ contravântuiri ✅ organe de asamblare ✅ grinzi metalice profil IPE in combinație cu structura din lemn detalii »

Videoconferința EURO-Construcții difuzată live, online, pe 23 iulie 2020, ora 11

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 20.07.2020

Dragoș MARCU, Președinte de Onoare AICPS - Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri este speaker invitat la ediția din luna iulie a videoconferinței EURO-Construcții ce va fi difuzată live, online, pe 23 iulie, ora 11. https://www.euroconferinte.ro/videoconferinte/euro-constructii detalii »

Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea în neființă a domnului Prof. univ. em. dr. ing. Constantin Pavel

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 25.06.2020

Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea în neființă a domnului Prof. univ. em. dr. ing. Constantin Pavel - absolvent al Institutului de Construcții București (1959), specialitatea Construcții Civile și Industriale; doctor inginer (din 1974),Profesor la catedra de Construcții de Beton Armat din UTCB din 1990, Decan al Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole (Nov.1984 – Martie 2000). Activitățile dumnealui permanente au fost pe lângă cea didactică: proiectare-cercetare, pe materiale, elemente și structuri de beton armat și beton precomprimat. Expertizare și reabilitare structurală post seismică pentru construcții curente și speciale. Lucrări publicate cu caracter didactic (cursuri, monografii), numeroase comunicări și articole publicate în țară și în străinătate. Conducător de doctorat din 1990. Președinte al Comisiilor de Atestare Experți Tehnici și Verificatori de proiecte din MTCT, membru fondator al AICPS, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice. Vă aducem un ultim omagiu domnule profesor, vă vom păstra în sufletele noastre, Dumnezeu să vă odihnească în pace ! detalii »

Cu regret anunțăm decesul lui Adrian Ștefan Gleja colegul nostru de la Graitec Roumanie

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.06.2020

Cu regret și multă tristețe anunțăm pierderea prematură a unui coleg, prieten și un om deosebit, care ne-a susținut ani la rând și a fost nelipsit la evenimentele anuale ale AICPS. Din păcate astăzi Adrian Ștefan Gleja nu mai este și îi aducem un pios ultim omagiu! Drum lin Adrian! Dumnezeu să te aibă în pază! detalii »

PAMIR - REVOLUȚIA STRUCTURILOR DIN LEMN - Webinar Pamir - Program Proiectare 3d Structuri de Lemn/23 iunie 2020, ora 11.00

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 17.06.2020

MiTek Industries Group România vă invită să participaţi în 23 Iunie 2020 la WEBINAR GRATUIT PAMIR, programul de proiectare 3D specializat pentru şarpante şi structuri din lemn. Proiectare şi calcul structural, conform Eurocod 5 si Anexelor Naţionale. Cei care doresc să utilizeze PAMIR pentru a-şi uşura munca şi reduce timpul de proiectare, vor avea ocazia să afle şi să vadă în aceasta demonstraţie live urmatoarele: detalii »