PRIAevents vă invită la prima și singura conferință despre economia circulară în construcții în România - Pria Circular Economy and Construction în data de 9 iulie 2024, de la 9,30.
_____________________________________________________________________
Pentru confirmare gratuită vă rugăm doar să trimiteti un email la office@priaevents.ro, in limita locurilor disponibile.
______________________________________________________________________
Dacă doriți să fiți parteneri ai evenimentului sau expozanți, vă rugăm, nu ezitați să scrieți la raluca.voivozeanu@priaevents.ro.
entru confirmare gratuită vă rugăm doar să trimiteti un email la office@priaevents.ro, in limita locurilor disponibile.
______________________________________________________________________
Ideea unui sector de construcții circulare se bazează pe un model economic care își propune să utilizeze produse cât mai mult timp și să reducă deșeurile - prin reutilizare și reciclare - stimulând în același timp creșterea socială, economică și prosperitatea.
Peste tot în Europa, arhitecții, companiile de construcții, companiile care produc materiale de construcții, inginerii și proiectanții, iau în calcul reutilizarea materialelor de către alți utilizatori și reciclarea deșeurilor acestea fiind calitățile principale ale unei economii de construcții circulare. O treime dintre ei chiar se așteaptă să realizeze o economie de construcție complet circulară până în 2030.
Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi soluții pentru reciclarea materialelor de constructii. Provocarea majoră este utilizarea materialelor în construirea sau renovarea unui număr cât mai mare de clădiri, reducând în același timp risipa de resurse și contribuind la protecția mediului înconjurător.
Tranziţia la economia circulară nu este doar o necesitate. Aceasta reprezintă o oportunitate de a oferi soluții și produse care să răspundă nevoilor generaţiilor actuale şi viitoare, legate de performanță, sustenabilitate sau bunăstare şi de a proteja viitorul planetei noastre.
Cheia fundamentală pentru inițierea procesului de tranziție a deșeurilor este sinergia dintre deșeurile generate în urma unui proces tehnologic și a deșeurile utile regenerabile. Conform celor mai recente date furnizate de CE privind economia circulară, evitarea deșeurilor, ecologizarea, reutilizarea și alte măsuri similare ar putea oferi companiilor din UE economii de 8% din cifra de afaceri anuală, reducând totodată emisiile totale anuale de gaze cu efect de seră cu 2-4%. Mai mult, utilizarea BIM poate schimba modul de lucru al arhitecților și al inginerilor. Acest instrument este capabil să prezinte un design tridimensional de la începutul proiectului și oferă informații despre fiecare element care compune proiectul. Este un ajutor pentru a facilita proiectarea, construcția și funcționarea unui proiect de construcție.
Ideea acestui proiect este de a adăuga toate într-un singur software numit CircularBIM - o resursă educațională deschisă unde puteți găsi informații despre construcții ecologice, tehnici pentru utilizarea și reutilizarea materialelor de construcție, reducerea deșeurilor. În plus, puteți accesa un software gratuit pentru a exersa și a obține tehnici de construcție care facilitează reutilizarea materialelor utilizate în clădiri.
AGENDA EVENIMENTULUI:
09,30-10,00 – Înregistrarea participanți
10,00-12,35 – Panel de dezbatere teme importante despre economia circular în sectorul construcțiilor în România:
Proiectele MLDPA privind economia circular în construcții
Cum facem creșterea gradului de conștientizare cu privire la economia circulară în sectorul construcțiilor, reducerea producerii deșeurilor provenite din materiale de construcție?
Cu putem reduce deșeurile din sectorul construcțiilor prin reîncorporarea acestora în lanțul valoric?
PNRR și fondurile pentru deșeurile în construcții
Green Deal România si deșeurile din construcții. Ce fonduri sunt? Cine le administrează?
Managementul deșeurilor care provin din construcții în România în acest moment. Ce se poate îmbunătăți?
Se poate face colectarea separată a deșeurilor din materiale de construcții: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); gips-carton; deșeuri industriale?
Rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, OIREP-urilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management eficient al acestor tipuri de deseuri?
Ce campanii și programe are fiecare companie din sectorul construcțiilor pentru a colecta și a refolosi materialele? În ce constă responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Dar a producătorilor de materiale de construcții?
Clădirile și impactul asupra mediului. Cladirile au impact semnificativ asupra mediului (40% consum de energie și 36% emisii de CO2)
Care sunt provocăeile cu care se confruntă producătorii de materiale de construcții si cu ce soluții vin aceștia?
Energia pe care o consumă o clădire? Ce soluții sunt pentru un connsum mai mic? Cu ce alternative vin producătorii de materiale de construcții și companiile de utilități?
Până în 2050 ar trebui ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea, reducerea emisiilor de carbon până la nivelul la care acestea sunt absorbate de natură în totalitate – provocare pentru industria din Romania? Cum se vor adapta companiile producătoare de ciment? Cum s-au adaptat producătorii de materiale de construcții?
Digitalizarea și automatizarea în segmentul clădirilor și deșeurilor din construcții. De ce este importantă digitaliarea în acest segment?
Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acestea? Cum pot fi accesate?
Strategii avansate de reîncadrare a materialelor de construcție în lanțul valoric industrial pentru a promova trecerea la economia circulară prin utilizarea tehnologiilor de învățare BIM.
Lectorii invitați :
László BORBELY– Consilier de stat pe dezvoltare durabilă, Guvernul României
Mircea FECHET– Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Anca GINAVAR – Director, Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administrației
Dragoș NEAMȚU – Șef Serviciu în Ministerul Economiei și Antreprenoriatului
Reprezentant Ministerul transporturilor și Infrastructurii
Reprezentant Inspectoratul de Stat in Construcții
Andrei CORLAN – Comisar Șef, Garda Naţională de Mediu
Irina FORGO –Director, Federatia Patronatelor Societăților din Construcții
Roxana GHIOCA – Director General, Austrotherm
Marinela DRĂCEA – Președinte, CIROM
Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group
Reprezentant ETEX Group
Constantin DAMOV – Președinte Coaliția pentru Economia Circulară -CERC
Reprezentant OAR
Adrian ȘTER– Partner, 360 Competition
Reprezentanți Primării și Consilii Județene
Dorin BEU – Președinte, RoGBC Transilvania
Reprezentant Institutul Național al Patrimoniului
Reprezentanti companii materiale constructii, OIREP-uri și reciclatori
Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIAevents
12,30 -13,30 – Networking Cocktail
În cadrul conferinței online PRIA Circular Economy and Construction veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz despre impactul construcțiilor asupra mediului, dar și de soluțiile oferite de companiile care produc materiale de construcții, constructori și dezvoltatori, companiile de colectare deșeuri, companiile de utilități, autorități locale și centrale, prpoiectele si planurile de arhitectură.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum putem eficientiza reducerea emisiilor de carbon, cum ne adaptăm la masurile Pactului Ecologic, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.
Atingeți peste 5 000 de participant ai evenimentului ( in sala si online) , veti crea contacte si stabiliți parteneriate, in cadrul acestui eveniment și vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.
PRIA Circular Economy and Construction face parte din seria conferințelor PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate.
Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.
Mai multe detalii pe www.priaevents.ro
_____________________________________________________________________
Pentru confirmare gratuită vă rugăm doar să trimiteti un email la office@priaevents.ro, in limita locurilor disponibile.
______________________________________________________________________
Dacă doriți să fiți parteneri ai evenimentului sau expozanți, vă rugăm, nu ezitați să scrieți la raluca.voivozeanu@priaevents.ro.
_______________________________________________________________________
Pentru detalii puteți contacta:
Raluca Voivozeanu
P | +4031 4219254
C | +40723 12 14 18 /+40744 584 661
E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro
|