Noutăți și informații utile

Anunt MDLPA concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminata a unor functii publice vacante din cadrul Directiei generale dezvoltare regionala si infrastructura, Directia tehnica - 11 aprilie 2022

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.03.2022

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației organizează, in baza prevederilor Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările si completările ulterioare, in data de 11 aprilie 2022, ora 10.00 proba scrisa, concurs de recrutare, pentru ocuparea, pe perioada nedeterminata, a unor functii publice vacante din cadrul Direcției generale dezvoltare regionala si infrastructura, Directia tehnica, cu norma intreaga de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Mai multe informații puteți găsi accesând site-ul MDLPA la adresa: https://www.mdlpa.ro/pages/concurs11042022 detalii »

Reguli de bună practică pentru verificarea proiectelor de structură la cerința siguranță și stabilitate mecanică A1 și A2

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 08.02.2022

AICPS publică documentul intitulat "Reguli de bună practică pentru verificarea proiectelor de structură la cerința siguranță și stabilitate mecanică A1 și A2", document rezultat în urma activității grupului de lucru constituit în cadrul Asociației, în primăvara anului 2021. detalii »

Anunț: ȘCOALĂ DIN BUCUREȘTI, CAUTĂ INGINER-VOLUNTAR.

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 28.01.2022

ȘCOALĂ DIN BUCUREȘTI, CAUTĂ INGINER-VOLUNTAR: Prietenii de la @Fundația Comunitară București au finanțat anul trecut renovarea sălilor sau terenurilor de sport pentru 4 școli din Capitală. Și-au dorit mult să continue acest program și în 2022 și chiar au obținut fonduri duble pentru investiție. Ce au realizat în primul an a fost că, deși au cele mai bune intenții, directorii de școli nu au întotdeauna capacitatea de e evalua masurile pe care să le solicite în proiect atunci când vine vorba de reparații, mai ales la sălile de sport. detalii »

ANUNT MDLPA ORGANIZARE CONCURS - EXPERT TEHNIC CONSTRUCTII /20 decembrie 2021, ora 10 (proba scrisa)

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 03.12.2021

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației organizează în data de 20 decembrie 2021, ora 10.00 (proba scrisă) în vederea încadrării pe perioadă determinată, în condițiile Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a Ordinului MDRAP nr. 2968/2019 privind aprobarea procedurii de sistem PS.05 ”Recrutarea funcționarilor publici/personalului contractual la nivelul MDRAP”, concurs pentru ocuparea următoarele posturi de natură contractuală, în afara organigramei MDLPAF în cadrul proiectului ”Sistematizarea legislației din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor și consolidarea capacității administrative a structurilor de specialitate din instituțiile publice centrale cu responsabilități în domeniu”, cod MySMIS 121858, SIPOCA 50, după cum urmează: detalii »

Document: Prezența proiectantului de structuri la Faze Determinante și Recepția finală a structurii

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 10.11.2021

Stimate doamne, Stimați domni! Documentul prezentat constituie un exemplu de bună practică (Standard AICPS) în ceea ce privește controlul proiectantului de structuri în faze determinante și recepția finală a structurii și respectiv a clădirii în ceea ce privește rezistența mecanică și stabilitatea structurii. detalii »

Accesul la revista IStructE în baza protocolului cu AICPS

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 22.07.2021

Pentru acces la revista IstructE, aveți următoarele opțiuni: Varianta 1: membru IstructE Student Varianta 2: membru IstructE Absolvent Varianta 3: membru IstructE Graduate, Chartered, Fellows etc. Varianta 4: non-membri, doar abonament de revistă Varianta 5: membru IstructE, dar fără dorința de a obține un grad profesional definit la varianta 3 Detalii despre variantele de mai sus: detalii »

Grup de lucru “Verificatorul de proiect de structuri – independent în procesul de proiectare?”

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 12.07.2021

În spiritul misiunii fundamentale a Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, aceea de a contribui activ la creșterea competenței și a prestigiului profesiei de inginer, s-a înființat la finalul lunii martie a anului 2021, grupul de lucru intitulat „Verificatorul de proiect de structuri – Independent în procesul de proiectare?”. detalii »

Procedura privind atestarea tehnico profesională a verificatorilor de proiecte și expertilor tehnici

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 07.07.2021

Vă informam ca a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 667 din 06.07.2021 ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru aprobarea procedurii privind atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici. detalii »

Înregistrările cursului "Securitatea la incendiu a construcțiilor"

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 12.05.2021

În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Securitatea la incendiu a construcțiilor" detalii »

Cursul de pregătire continuă "Securitatea la incendiu a construcțiilor" în perioada 12 mai- 23 iunie 2021

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 19.04.2021

AICPS anunță organizarea cursului de pregătire continuă în perioada 12 mai- 23 iunie 2021: "Securitatea la incendiu a construcțiilor". Cursul va fi susținut de domnul Lt. col. r. dr. inginerie civilă Sorin Mureșan, Colonel Lect. univ. dr. Trache Ștefan Nicolae, Conf. dr. ing. Zsolt Nagy și ing. Bogdan Ghioc și va fi structurat în 7 ședințe săptămânale a câte două ore în format webinar (online). Programul cursului poate fi accesat aici: detalii »

MDLPA a lansat în consultare publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind aprobarea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 19.03.2021

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a lansat în consultare publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind aprobarea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, program cu finanțare multianuală, al cărui obiectiv principal este consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat (expertizate tehnic și încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII), prin proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție la clădirile existente care prezintă un pericol iminent de prăbușire la acțiuni seismice. Așteptăm observațiile dumneavoastră pe adresa office@aicps.ro până pe data de 22 martie 2021. detalii »

Ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației pentru aprobarea „Procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte şi a experților tehnici în construcții”.

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 18.03.2021

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei anunță noi îmbunătățiri în reglementările privind domeniul construcțiilor: ” Ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației pentru aprobarea „Procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte şi a experților tehnici în construcții”. Detalii : https://bit.ly/3tyaCZ3 Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 18.03.2021. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, Bd. Libertăţii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucureşti, la adresa de e-mail: transparenta@mlpda.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunţului. detalii »

Înscrieri grup de lucru pentru revizuirea Metodologiei , indicativ ME 003-2007

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 22.12.2020

Stimați membri ai AICPS, în contextul demersurilor Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în vederea optimizării cadrului de reglementare în domeniul reducerii riscului seismic al clădirilor existente, a necesității alinierii la practicile internaționale actuale privind investigarea de urgență a siguranței postseism a clădirilor, precum și a urgenței stabilirii unor măsuri de planificare, organizare și coordonare unitară a acțiunilor tehnice și organizatorice preventive și de gestionare a situațiilor de urgență specifice, MLPDA inițiază revizuirea Metodologiei privind investigarea de urgență a siguranței postseism a clădirilor și stabilirea soluțiilor-cadru de intervenție, indicativ ME 003-2007. detalii »

Dezbatere publică organizată de MLPDA privind „Procedura de atestarea verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții” în data de 21.10.2020, în intervalul orar 09:00 – 11:00.

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.10.2020

Stimate doamne, stimați domni, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, MLPDA anunță organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației pentru aprobarea „Procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții” în data de 21.10.2020, în intervalul orar 09:00 – 11:00. Având în vedere contextul social actual, dezbaterea va fi organizată în regim de teleconferință, link-ul urmând a fi comunicat participanților după ce vor fi finalizate înscrierile. detalii »

Înregistrările cursului "Aspecte practice în proiectarea structurilor de construcții echipate cu sisteme de izolare seismică a bazei"

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.09.2020

În cadrul acestui articol se vor afișa link-urile de înregistrare ale cursului "Aspecte practice în proiectarea structurilor de construcții echipate cu sisteme de izolare seismică a bazei”. - lector ing. Dan Iancu detalii »

MLPDA propune Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente.

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 07.09.2020

Municipiul București - cel mai ridicat risc seismic dintre toate capitalele din Europa. MLPDA propune Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente. Clădirile publice și private vor fi reabilitate prin programe multianuale ⏱Avem 10 zile să transmitem propuneri, sugestii sau opinii. Mai multe detalii: https://mlpda.ro/pages/proiectougmodificarecompletareog201994masurireducereriscseismicconstructiiexistente detalii »

Anunțul MLPDA privind o nouă etapă de atestare verificatori și experți tehnici

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 07.08.2020

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației anunță organizarea unei sesiuni de atestare tehnico-profesionale a specialiștilor (verificatori și experți) cu activitate în construcții în domeniile A1, A2, B1, D, E, F, Af, în perioada 21.09 – 30.10.2020. Până la data de 14.08.2020 dosarele pot fi depuse la Registratura Ministerului din Strada Apolodor, Numărul 17, Latura Nord, Sectorul 5, 050706, Municipiul București. Mai multe detalii pe site-ul ministerului: https://mlpda.ro/pages/anuntorganizaresesiuneatestaretehnicoprofesionalaspecialistiactivitateconstructiidomeniia1a2b1defaf detalii »

Curs "Aspecte practice în proiectarea structurilor de construcții echipate cu sisteme de izolare seismică a bazei"/ 16 septembrie - 21 octombrie 2020

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 15.07.2020

AICPS anunță organizarea cursului de pregătire continuă "Aspecte practice în proiectarea structurilor de construcții echipate cu sisteme de izolare seismică a bazei" în perioada 16 septembrie - 21 octombrie 2020. Cursul va fi susținut de domnul ing. Dan Iancu și va fi structurat în 6 ședințe săptămânale a câte două ore în format webinar (online). Programul cursului și detaliile privind înscrierea le puteți găsi aici. detalii »

AICPS Review nr. 3-4/2019 și AICPS Review nr. 1-2 /2020

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 17.06.2020

Stimate doamne, stimați domni vă informăm că au apărut AICPS Review nr. 3-4/2019 și AICPS Review nr.1-2/2020. Acestea pot fi vizualizate aici : http://www.aicps.ro/revista/aicps-review-3-4-2019 http://www.aicps.ro/revista/aicps-review-1-2-2020 detalii »

Rezultate vot electronic in urma sedintei Consiliului de Conducere din 03.06.2020

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 15.06.2020

Stimati membri ai consiliului de conducere al AICPS, Ca urmare a sedintei consiliului din 03.06.2020, in perioada 08.06.2020 - 14.06.2020 a avut loc, la nivelul consiliului, un vot electronic de decidere asupra subiectelor discutate in sedinta din 03.06.2020. detalii »