Noutăți și informații utile

Recomandarile unui inginer structurist la achizitionarea unui apartament nou

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 22.04.2019

Primele 3 lucruri la care se uită un inginer când intră într-un apartament nou: Unde găsești informații despre calitate și siguranță: Dreptul cumpărătorului este de a avea acess la informații de calitate înainte de a decide să cumpere. Siguranța și calitatea clădirii se reflectă în calitatea informațiilor disponibile cumpărătorului. Primele 3 lucruri pe care le verifică un inginer în cazul unui apartament nou: 1. Autorizația de construire; 2. Cartea tehnică; 3. Deși este greu de decis în ceea ce privește structura, care de cele mai multe ori este ascunsă sub finisaje, se verifică existența elementelor vizibile - grinzi, pereți, stâlpi (corespondența dintre situația din realitate și documentele de mai sus). detalii »

Inscrieri Cursul online: "Verificarea prin calcul a comportarii neliniare pentru structuri cu pereti de beton armat" - 8 mai - 17 iulie 2019

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.04.2019

AICPS împreună cu UTCB organizează cursul de pregătire continuă "Verificarea prin calcul a comportarii neliniare pentru structuri cu pereti de beton armat" detalii »

Subiecte examene atestari MDRAP 2018

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 10.01.2019

Stimate doamne , Stimati domni , va instintam ca au fost publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice subiectele examenelor de atestare MDRAP 2018 . Le puteti descarca accesand link-ul : http://www.mdrap.ro/constructii/atestari-tehnico-profesionale/-5234 detalii »

Comunicat legat de pregătirea continuă în vederea susținerii examenului de verificator de proiecte sau expert tehnic

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 26.11.2018

AICPS a făcut și continuă să facă toate demersurile în vederea publicarii subiectelor de la examenele de atestare desfășurate în septembrie 2018. În așteptarea aprobărilor oficiale necesare, candidații care se pregătesc pentru promovarea acestui examen, dar și cei care doresc să își verifice sau aducă la zi cunoștințele, pot utiliza cu succes următoarele resurse online: 1. http://www.encipedia.org/articole/educational/quiz 2. http://seismocode.elearning.itc.ro/course În ceea ce privește răspunsurile la quiz-urile de pe Encipedia, așteptăm rezolvări din partea d-vs cu promisiunea de a publica variantele distincte, corecte pe web- site-ul AICPS detalii »

Reacția Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri din România (AICPS) după declarațiile apărute în media românească, în urma cutremurului de magnitudine 5,7 pe scara Richter din 28 octombrie 2018

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 06.11.2018

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) a fost fondată în 1990, de către reprezentanții unei generații remarcabile de ingineri, mentori și promotori ai unei școli moderne de specialiști, aliniată la cunoștințele și practicile performante în domeniul ingineriei civile. Urmând, beneficiind și dezvoltând experiența înaintașilor, AICPS se constituie astăzi în cea mai largă comunitate profesională românească din domeniul proiectării structurilor, având aproape 1000 membri activi, individuali sau colectivi. Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul Profesor Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, apărute în media românească după cutremurul din 28 octombrie 2018, având o magnitudine de 5,7 pe scara Richter, cum că: „În Bucureşti nu ai voie să proiectezi structuri din oţel, pentru că sunt foarte flexibile, exact ce n-ai voie aici” - AICPS consideră necesar a fi făcute următoarele precizări: detalii »

Referitor atestare MDRAP - verificatori si experti tehnici - septembrie-octombrie 2018

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 26.10.2018

Stimați membri AICPS, MDRAP a organizat, în perioada septembrie-octombrie 2018, o sesiune de atestare tehnico-profesională a specialiștilor cu activitate în construcții pentru competențele de verificator și expert tehnic. Sesiunea a fost prima organizată după noua procedură de atestare (Ordinul MDRAP nr. 2264/2018), principala schimbare fiind organizarea examenului de atestare a verificatorilor sub formă de probă scrisă. AICPS formulează următoarele aprecieri asupra acestui eveniment : detalii »

Revizuirea Metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, indicativ Mc 001/2006 - MDRAP

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 31.08.2018

Stimate doamne, Stimati Domni , AICPS a primit din partea MDRAP o scrisoare prin care suntem instiintati de revizuirea Metodologiei de calcul al performanţei energetice a clădirilor, indicativ Mc 001/2006. Observatiile privind documentul mentionat va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail: office@aicps.ro pana la data de 3 septembrie 2018. Materialul se poate descarca de pe site-ul MDRAP: http://www.mdrap.ro/userfiles/Mc001_F1-rev1%20apr2018.pdf detalii »

Cursuri GRATUITE pentru membrii AICPS - organizate de firma Nemetschek Romania Sales & Support

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 26.01.2018

Stimati Membri AICPS, Intrucat ne preocupa ca procesul de proiectare din Romania sa se desfasoare la cele mai inalte standarde europene, va propunem o serie de cursuri de proiectare asistata de calculator cu metode BIM, adresate in special membrilor AICPS cu cotizatia platita la zi. Cursurile sunt organizate de firma Nemetschek Romania Sales & Support cu sprijinul universitatilor de profil din tara. Membrii AICPS se pot inscrie si participa GRATUIT la aceste cursuri. Detalii si inscrieri pe www.nemetschek.ro/aicps detalii »

Invitatie dezbatere pe tema revizuirii codului de evaluare seismică P100-3/2008

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 16.10.2017

AICPS Bucureşti şi UTCB vă invită la o dezbatere pe tema revizuirii codului de evaluare seismică P100-3/2008. Revizuirea codului a fost elaborată de către Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, iar redactarea I a acestuia a fost difuzată anterior la nivelul membrilor AICPS pentru formularea de comentarii şi sugestii. Dezbaterea va avea loc la data de joi, 02.11.2017, in intervalul orar 15:00 – 17:00 in amfiteatrul I2 din cadrul Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole, Bucureşti, Bd. Lacul Tei nr. 122-124. Sunt invitaţi toţi cei interesaţi de acest subiect. Vă mulţumim, Preşedinte Sucursala AICPS Bucureşti Dr.ing. Mihai Pavel detalii »

Platforma de e-learning SEISMOCODE

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 29.09.2017

Stimaţi membri ai AICPS, Vă informăm despre existenţa platformei de e-learning SEISMOCODE. Platforma a fost concepută cu scopul formării profesionale continue pentru implementarea activă a noilor reglementări seismice româneşti armonizate cu standardele europene. Platforma este disponibilă accesând următorul link : http://seismocode.elearning.itc.ro/ Membrii AICPS sunt invitaţi să acceseze resursele platformei, precum şi să ofere feedback in vederea imbunătăţirii acesteia. Vă mulţumim. detalii »

Observatii pentru revizuirea codului P100-3

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 25.09.2017

Stimati membri ai AICPS, Va instiintam ca: Universitatea Tehnică de Construcții București revizuiește codul P100-3 la cererea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Vă adresăm rugămintea de a parcurge acest document și de a ne transmite observațiile dvs. pana pe data de 28 septembrie 2017 pe adresa: office@aicps.ro detalii »

Ref: REVIZUIRI REGLEMENTARI TEHNICE MDRAP

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 21.11.2016

Stimati membri ai AICPS, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pregateste revizuirea/elaborarea unor coduri de proiectare sau ghiduri tehnice, asa cum se vede din mesajul... detalii »

Reglementari tehnice pe site-ul MDRAP

Tehnic | Scris de AICPS | Publicat pe 25.03.2016

Pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au fost publicate reglementarile normative emise de catre acest for. Spre deosebire de situatiile precedente, pe site se gaseste... detalii »