Noutăți și informații utile

Anunț prelungire termen pentru transmitere prezentări Power-Point Conferința Națională a AICPS/până luni 24.04.2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.04.2023

Ne bucurăm să oferim șansa membrilor asociației de a împărtăși experiența profesională alături de keynote speakeri de renume internațional și național, în cadrul unui eveniment de referință în industria de construcții. Dorim să felicităm membrii comunității de ingineri care au trimis propuneri pentru sesiunile de prezentări din cadrul Conferinței Naționale AICPS și să anunțăm extinderea termenului limită pentru transmiterea prezentărilor POWER POINT finale - pentru lucrările care au fost selectate - până luni 24.04.2023. Suntem încântați de interesul atât în ceea ce privește participarea cât și implicarea activă prin susținerea de prezentări. Într-o lună ne revedem la cea de-a 31-a ediție a Conferinței Naționale AICPS! Pentru mai multe detalii și actualizări vizitați site-ul conferinței: http://31.aicps.ro/ detalii »

Prima Fire Safety of Buildings Conference/30 martie 2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 27.03.2023

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri este partener principal al Pria Fire Safety of Buildings Conference in 30 martie 2023, ediția aniversara cu nr. 10, la Grand Hotel Bucharest, sala Rapsodia, de la 9,30 Membrii AICPS au participarea gratuita si ii rugăm sa se inscrie aici https://priaevents.ro/inregistrare-pria-firesafety-ofbuildings-30martie2023/ https://priainfo.ro/aicps-este-partener-principal-al-pria-fire-safety-of-buildings-conference-30-martie-2023/ detalii »

AICPS: comunitatea care lucrează pentru construcții mereu mai sigure

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.02.2023

Cu toții am simțit în ultimele săptămâni emoția puternică a cutremurelor din Turcia și de la noi din țară. Avem de făcut o alegere. Putem rămâne în starea de panică. Sau putem să ne informăm de la profesioniști. Ce s-a făcut în 60 de ani de la existența primului cod de proiectare seismică în România? Codurile de proiectare seismică s-au îmbunătățit constant: în 1963, 1978, 1992, 2006, 2013 și 2019. Mai concret, dacă înainte de 1963 construcțiile erau proiectate exclusiv la forțe gravitaționale, în ziua de azi forțele seismice de proiectare sunt și de 10 ori mai mari, pentru unele tipuri de construcții, față de cele din codurile din perioada 1963 - 1970. Ca să înțelegem mai ușor să ne gândim la centurile de siguranță. În 1963 centurile de siguranță au intrat în dotarea obligatorie a mașinilor. De atunci sistemul a devenit treptat mai complex: centuri de siguranță împreună cu tetiere, airbag-uri, o caroserie mai ductilă etc., ceea ce astăzi ne asigură mai multă protecție în situații critice. Codurile de proiectare seismică ne asigură tot astfel un grad sporit de siguranță în caz de cutremur. Sunt reglementări legale care oferă șansa caselor noastre să fie construite sau consolidate având structuri de rezistență din ce în ce mai sigure. detalii »

Înscrieri EARLY BIRD la Conferința Națională AICPS cea de a 31-a ediție/ 18 și 19 mai 2023 la Timișoara

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.01.2023

Stimate doamne , stimați domni, dăm startul înscrierilor la cea de a 31-a ediție a Conferinței Naționale AICPS! Vă invităm să vă rezervați locul in perioada Early bird până la data de 15.02.2023 și astfel beneficiați de tarifele speciale! Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul accesând link-ul de mai jos: https://forms.gle/RWcwGyxDQTTrWEa36d detalii »

AICPS vă dorește Sărbători fericite! La mulți ani!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2022

Cu ocazia Crăciunului și Noului An urăm membrilor și partenerilor AICPS să se bucure de sărbători binecuvântate, cu sănătate și împliniri alături de toți cei dragi! Crăciun fericit și La mulți ani! detalii »

Înregistrarea video a simpozionului "Cutremurul din 10 Noiembrie 1940", București, Grand Hotel, 10.11.2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 24.11.2022

În cuprinsul articolului puteți accesa link-urile de vizionare a simpozionului "Cutremurul din 10 Noiembrie 1940", organizat de către AICPS, la Grand Hotel București, în data de 10.11.2022 detalii »

Organizarea celei de a 31-a Conferință Națională AICPS , 18 si 19 mai 2023 la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în anul 2023

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 17.11.2022

Avem plăcerea să anunțăm organizarea celei de a 31-a Conferință Națională AICPS, de această dată în Timișoara, ce va fi Capitala Europeană a Culturii în anul 2023. Zilele rezervate Conferinței Naționale AICPS sunt 18 și 19 Mai 2023. Ne dorim să egalăm pregătirile din anul 2022, menținând invitați de excepție și o varietate de puncte de interes: prezentări de nivel tehnico-ingineresc ridicat, specialiști naționali și internaționali în calitate de keynote speakers, concursuri cu premii, sponsori cu prestanță atât pe piața națională cât și pe cea internațională. Vă rugăm să urmăriți toate detaliile pe care le vom actualiza pe website-ul https://www.aicps.ro/ și pe măsură ce vom avansa cu organizarea veți putea afla: locul desfășurării, date cheie, program, taxe, pachete pentru partenerii sponsori ai AICPS, conferențiari, etc. detalii »

Program simpozion ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940” / la Grand Hotel Bucharest în 10 Noiembrie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.11.2022

Vă prezentăm programul simpozionului din data de 10 noiembrie 2022! Ne vedem la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), Sala Fortuna, et. 21. Menționăm că locurile în Sală sunt limitate la 100, iar participarea se face doar pe baza înscrierilor, ultimele locuri disponibile ⤵️ https://lnkd.in/dRpQ3Qvz detalii »

INVITATIE la Conferinta PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS - 3 noiembrie 2022, Grand Hotel Bucuresti

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.10.2022

PRIAevents, având parteneri principali Prysmian Group România, Promat , Siniat, Austrotherm, Knauf Insulation, Knauf Gips, Federația Patronatelor Societăților din Construcții – FPSC, Ordinul Arhitecților, RoGBC, AIIR, OAER, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri-AICPS, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă -PPTT și EFdeN, organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings în 3 noiembrie 2022, de la 9,30 la Grand Hotel Bucuresti (fostul InterContinental), sala Fortuna, et. 21 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri și singurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incendiu în România și eficiența energetică în România. detalii »

Invitație simpozion ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940” / la Grand Hotel Bucharest în 10 Noiembrie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.07.2022

Stimate doamne, stimați domni, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) are plăcerea de a anunța organizarea Simpozionului cu tema ”Cutremurul din 10 Noiembrie 1940”! Evenimentul se va desfășura la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), B-dul Nicolae Bălcescu nr. 4 , în data de 10 Noiembrie 2022. Invitația de participare on-site se adresează exclusiv membrilor AICPS, locurile în sală fiind limitate la 100 de participanți. Astfel, vă încurajăm să vă rezervați locul accesând linkul de mai jos: detalii »

A încetat din viață domnul Dr. ing. Helmut KÖBER - membru marcant al AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.06.2022

Cu regret anunțăm încetarea din viață a domnului Dr. ing . Helmut KÖBER - membru marcant al AICPS. Domnul dr. ing. Helmut KÖBER a absolvit Facultatea de Construcții București, Specialitatea -Construcții civile, industriale și agricole, promoția – 1966. După absolvire a fost angajat al Institutului IPROLAM București, unde și-a desfășurat activitatea. A obținut titlul de Doctor inginer în anul 1980, a fost atestat verificator și expert tehnic, a fost membru al Comisiei de atestare a specialiștilor în calitatea de verificare de proiecte, expert tehnic și membru al Comisiei tehnice pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor. Printre lucrările de proiectare și prestare asistenta tehnica pe șantier amintim : pentru structuri de construcții industriale și lucrări specifice laminoarelor cum sunt zonele de fundații, clădiri social-administrative, hale industriale: detalii »

Anunț de recrutare consultant specialist pe probleme de mediu

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.06.2022

Ministerul Justiției anunta recrutare pentru consultant specialist pe probleme de mediu. Pentru detalii se poate accesa link-ul: detalii »

Sărbători Pascale fericite!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 20.04.2022

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) vă dorește Sărbători Pascale fericite, cu credință, speranță și iubire, alături de cei dragi! Hristos a înviat! detalii »

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.03.2022

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022, începând cu ora 9:30, unde vom afla noutățile legislative, trend-uri și vom dezbate despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperim care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor și pentru eficiența energetică a acestora. Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-fire-safety-of-buildings-8-aprilie-2022-online-si-on-site/. ‼️PARTICIPAREA PENTRU MEMBRII AICPS ESTE GRATUITĂ! detalii »

Post eveniment - Conferința Națională a AICPS - ”Ingineria structurală la începutul secolului XXI în România și în lume”

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 23.03.2022

Cea de-a 30-a conferință Națională AICPS a reunit și anul acesta la București cei mai buni specialiști de marcă din domeniul ingineriei și din domenii conexe. Evenimentul a reprezentat un pas înainte spre îndeplinirea unuia dintre obiectivele fundamentale ale AICPS - dezvoltarea unui hub pentru inginerii proiectanți din România. Cea de-a 30-a Conferință Națională AICPS a fost așa cum ne-am dorit, un eveniment de succes. Cele două zile de conferință au adus împreună peste 400 de participanți, atât on-site cât și online, unde aceștia au avut parte de prezentări tehnice și comerciale susținute de specialiști din domeniu și sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri. Invitați speciali, 4 keynote speakeri de renume internațional, 19 sponsori și parteneri împreună cu participanții la conferință, au făcut din ediția de anul acesta un eveniment de referință pentru comunitatea inginerească din România. detalii »

Sondaj post eveniment. Cea de a 30-a Conferință Națională a AICPS, București, 10-11 Februarie 2022

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 09.03.2022

În perioada 18 februarie 2022 - 28 februarie 2022 s-a desfășurat un sondaj post eveniment în care participanții la lucrările conferinței au fost invitați să îsi exprime părerea asupra impresiilor înregistrate pe parcursul desfășurării lucrărilor Conferinței. Au completat sondajul 80 de participanți, rezultatele detaliate se pot consulta prin accesarea link-ului de mai jos: detalii »

Grup pe WhatsApp pentru ajutor refugiaţi din UCRAINA!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 26.02.2022

Așa cum știm cu toții, Ucraina trece prin clipe de coșmar, iar greutățile vor continua să crească în perioada următoare. Prin natura noastră noi, inginerii, suntem creatori de soluții. Unele probleme sunt prea complicate pentru a le putea rezolva, putem însă oferi sprijinul nostru celor care se confrunta cu ele. În acest sens, organizăm un grup de Whatsapp https://lnkd.in/diWbSGDe unde vă invităm să vă înscrieți. Acolo vom transmite solicitările specifice pe care le primim de la partenerii noștri din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în baza protocolului proaspăt semnat, și pe care vom încerca să le acoperim cu ajutorul vostru. Pentru eficiența acțiunilor umanitare, vom răspunde în mod coordonat nevoilor momentului prin oferirea de găzduire temporară, colectare de pături, alimente, fonduri, sau orice alte resurse care ni se vor solicita. Pentru înscriere în grup vă rugam să transmiteți un mesaj WhatsApp cu textul Ucraina doamnei Lucica Ștefan la numărul: 0788 35 96 96. Vă mulțumim pentru implicare! Președinte AICPS, Lucian Melinceanu detalii »

Mulțumiri tuturor invitaților, participanților, organizatorilor și sponsorilor celei de a 30-a Conferință Națională AICPS!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 14.02.2022

Cea de-a 30-a Conferință Națională AICPS a fost așa cum ne-am dorit, un eveniment de succes! Cele 2 zile de conferință au adus împreună peste 400 de participanți, atât on-site cât și online, invitați speciali de seamă, 4 keynote speakeri de renume național și internațional și 19 sponsori și parteneri! Astfel, evenimentul a reprezentat un pas înainte spre îndeplinirea unuia dintre obiectivele fundamentale ale AICPS - dezvoltarea unui hub pentru inginerii proiectanți din România! Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm cu entuziasm la următoarea ediție a Conferinței Naționale AICPS! detalii »

Programul celei de a 30-a Conferințe Naționale AICPS/ 10-11 februarie 2022-JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 04.02.2022

Suntem încântați să anunțăm programul oficial al Conferinței Naționale AICPS! Prezentări susținute de specialiști în domeniu, keynote speakeri de renume național și internațional, concursuri cu premii, toate pe parcursul a două zile pline! detalii »

AICPS vă dorește Sărbători fericite! La mulți ani 2022!

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2021

AICPS urează tuturor membrilor și partenerilor săi Crăciun fericit și un An Nou plin de succes! Vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și anul 2022 să vă aducă noi realizări personale și profesionale. La mulți ani! detalii »