Noutăți și informații utile

Simpozion AICPS Constanța

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 10.05.2018

AICPS - Sucursala Constanța organizează, în data de 11 mai 2018, un simpozion cu tema "Tehnologii și materiale avansate în construcții". Afișul și programul simpozionului îl puteți accesa prin intermediul link-urilor de mai jos detalii »

Eveniment #reConstruim 8-11 Martie 2018/ Construct Expo 2018 la RomExpo Bucuresti

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 02.03.2018

Stimați membri, AICPS este partener la evenimentul #reConstruim 8-11 Martie 2018 – un summit de 4 zile al profesioniștilor din construcții și specialiștilor parteneri din domenii conexe și un eveniment asociat Construct Expo 2018 la RomExpo. Vă invităm să aflați mai multe despre #reConstruim din documentele atașate. Sperăm ca în măsura posibilităților să vă alăturați temelor AICPS sau oricăror altora în cadrul evenimentului. Participarea este gratuită. Înscrierea se face on-line la: https://www.eventbrite.co.uk/o/reconstruim-16774207228 detalii »

Rezultate Sondaj Național Program Internship-uri 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 08.02.2018

Stimați membri AICPS, Vă anunțăm că a fost realizat raportul asupra sondajelor de opinie realizate în rândul firmelor din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Chișinău pentru organizarea la nivel național a Programului de Internship-uri AICPS 2018. Rezultatele sondajului pot fi consultate în detaliu la următorul link: detalii »

ANUNT - Cea de a XXVIII-a CONFERINTA NATIONALA AICPS / CLUJ NAPOCA -14 si 15 MAI 2018

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 30.01.2018

Stimate Doamne/ Stimaţi Domni, Avem plăcerea să vă anunţăm susţinerea celor 3 prelegeri (keynote lectures) la cea de a XXVIII-a Conferinţă Naţională AICPS din partea domnilor : I)Prof. Univ. Dr. Ing. Ioannis Vayas - Director al „Institute of Steel Structures” din cadrul National Technical Univesity of Athens, este un proeminent și prodigios inginer proiectant expert, cercetător cu reputaţie recunoscută la nivel mondial. Dl. Prof. Ioannis Vayas deține și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca; II) Ing. James Dow - reprezentant pentru România al Institution of Civil Engineers din Anglia; III) Prof. Univ.Dr.Ing. Kiss Zoltan - Departamentul Structuri, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. detalii »

Informare cu privire la workshop-ul Sucursalei AICPS Cluj din 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 28.12.2017

In data de 14 decembrie 2017, de la orele 18:00, în Aula „Igor TERTEA” a Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, sub egida şi în organizarea Sucursalei AICPS Cluj, s-a desfăşurat un workshop, având la bază prezentările: - „Proceduri de dimensionare a structurilor metalice”, susţinută de către domnul Conf. dr. ing. NAGY Zsolt, membru în Consiliul de conducere al AICPS; - „Proceduri de dimensionare a structurilor din beton armat”, susţinută de către domnul ing. Cătălin POPA. detalii »

Concluzii preliminare - masa rotunda AICPS-ISC organizata in data de 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.12.2017

Va rugam sa gasiti mai jos concluziile preliminare in urma evenimentului tip masa rotundă organizat de AICPS cu participarea ISC ce a avut ca tema: ”Rolul și responsabilitățile proiectantului (de structură) în activitatea de șantier”. După sărbători vom reveni cu materialul final care va conține concluziile discutate și cu reprezentantii ISC, prezenți la evenimentul organizat in data de 14 decembrie 2017. Va dorim SARBATORI FERICITE! detalii »

Prelungire parteneriat CSI Romania

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 19.12.2017

CSi Structural Software Romania, distribuitorul programelor de calcul structural SAP2000, ETABS, SAFE, CSi Bridge, Perform 3D, dorește să mulțumească AICPS pentru buna colaborare din anul 2017. Pentru a sprijini activitatea de proiectare structurală din România, CSi își păstrează prețul regional de 50%, iar compania noastră prelungeste parteneriatul cu Asociația menținând reducerea suplimentară de 10% pentru toți membrii AICPS. Pentru membrii AICPS CSi ofera un discount suplimentar in valoare de 10%... detalii »

Invitatie inscrieri lucrari la Premiile anuale FIB (Federation Internationale du Béton)

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.12.2017

Stimati membri ai AICPS, Va anuntam oportunitatea inscrierii unei lucrari reprezentative a dumneavoastra din domeniul structurilor de beton armat la premiile anuale FIB. Concursul se va desfasura conform detaliilor din atasament . Data limita de inscriere este 31 Decembrie 2017. Va uram succes! detalii »

Prezentare suport masa rotunda AICPS-ISC: „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” din 14 dec.2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.12.2017

Stimate Doamne , Stimati Domni,   Va rugam sa gasiti atasat prezentarea –suport pentru masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, Bucureşti , Hotel Minerva-Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. Va multumim. detalii »

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 07.12.2017

Masa rotundă cu tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier”, organizată de AICPS cu participarea Inspectoratului de Stat in Construcţii va avea loc în data de 14 decembrie 2017 in Bucureşti , Hotel Minerva -Sala Maya, Str. General Gheorghe Manu nr. 2 - 4 , ora 15. detalii »

Invitatie masa rotunda AICPS -ISC 14 decembrie 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 29.11.2017

Vă instiinţăm ca AICPS va organiza cu participarea Inspectoratului de Stat in Constructii o masa rotunda avand ca tema : „Rolul și responsabilitățile proiectantului în activitatea de șantier” ce va avea loc în data de 14 decembrie 2017, ora 15. Cu aceasta ocazie propunem discuții legate de următoarele subiecte de interes pentru proiectanți, dar și pentru ceilalți factori responsabili în domeniul construcțiilor: - Explicarea termenilor: faze determinante și faze de execuție (Formularea „faze determinante/de execuție” este implicit confuză în accepțiunea noastră); - Responsabilitatea proiectantului și relația cu răspunderile celorlalți factori implicați; - Aspecte neclare ale legislației cu privire la asigurarea calității și interpretări diferite ce decurg de aici; - Acțiuni, instrucțiuni, documente ce pot fi adoptate în viitorul apropiat pentru îmbunătățirea situației din domeniul construcțiilor. Ex: propuneri de îmbunătățire a formularelor utilizate în șantiere în perspectiva introducerii modelelor digitale BIM în practica curentă. detalii »

Raport Activitate AICPS - ASCB 2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 24.11.2017

Programul de Internship-uri A.S.C.B. – AICPS organizat începând cu finalul anului 2016 s-a desfășurat propriu-zis în vara anului 2017. Mai jos puteti citi Raportul de activitate care trece în revistă Programul de Internship-uri AICPS-ASCB 2017 cu privire la punctele sale principale, modalitatea de organizare și rezultatele sondajelor finale de opinie realizate în rândul firmelor și a studenților ce au luat parte la acest proiect. detalii »

Protocol semnat intre Universitatea Tehnica a Moldovei– Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru si AICPS

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 21.11.2017

Pe 20 noiembrie 2017, Universitatea Tehnică a Moldovei – Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (UTM-FCGC), reprezentată de rectorul Viorel BOSTAN, decanul Livia NISTOR-LOPATENCO și Anatolie TARANENCO, șef Departament Inginerie Civilă și Geodezie, pe de o parte, și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS), reprezentată de Dragoș MARCU, președinte, și Cristian ONOFREI, director executiv pentru relațiile cu terții, pe de altă parte, au semnat un Protocol de colaborare, prin care se intenționează susținerea dezvoltării pieței locale din Republica Moldova prin creșterea profesională a inginerilor constructori proiectanți de structuri și încurajarea absorbției absolvenților de profil în mediul de proiectare local. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 24 NOV. 2017 – CLUJ NAPOCA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 13.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Protecția pasivă la incendiu - 17 NOV 2017 – TIMIȘOARA

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 03.11.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniu cu ultimele noutăţi despre sistemele de protecţie pasivă la incendiu. Se va organiza pe data de 17 noiembrie 2017 de la ora 14 la Hotel NH Timisoara, STr.Pestalozzi nr. 1/a, Timisoara. Dobândiți o perspectivă nouă asupra modului în care sistemele de protecție pasivă la incendiu trebuie concepute, astfel încât lucrările din șantier să corespundă noilor cerințe și norme. detalii »

A treia ediție a Conferinței științifice NEW PERSPECTIVES IN CONSTRUCTION LAW

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 18.10.2017

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor, în parteneriat cu Universitatea de Construcții București, organizează în data de 27 octombrie 2017, la București, a treia ediție a Conferinței științifice ”New Perspectives in Construction Law”. Dezbaterea din acest an se va axa pe tema “Implementarea BIM în proiectele de construcții”. Înscrierea participanților se face prin intermediul site-ului Asociației Române de Dreptul Construcțiilor, la http://rscl.ro/inregistrare2017/. Evenimentul se va desfășura la sediul Universității Tehnice de Construcții București din Bulevardul Lacul Tei 124. detalii »

Comunicat post-eveniment „Smart Cities of Romania 2017“

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 12.10.2017

• MCSI preconizează crearea unui grup inter-ministerial pentru dezvoltarea orașelor inteligente Cea de a treia ediție a expo-conferinței „Smart Cities of Romania“, desfășurată sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport și a Comisiei pentru administrație publica si organizarea teritoriului a Senatului României, s-a bucurat de un succes de audiență, reunind în cele două zile de desfășurare peste 500 de participanți. În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte de actualitate din domeniul problematicii „Smart City“ și au fost prezentate modele de bune practici și exemple concrete de implementare ale soluțiilor inteligente. detalii »

Seminar tehnic HILTI - Proiectarea suporților de instalații FM - 13 OCT.2017 – BUCURESTI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 06.10.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniștilor din domeniu cu ultimele noutăți despre suporții de instalații pentru sistemele de protecție activă la incendiu, conform Factory Mutual (FM). Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră până la data de 12 Octombrie 2017 online pe https://www.hilti.ro/seminar-FM sau la telefon: 0742 104 710 detalii »

Invitație seminar: Proiectarea folosind BRB-uri în România/miercuri 27 sept.2017

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 22.09.2017

Stimate doamne/ Stimati domni avem deosebita plăcere să vă invităm la seminarul "Implementarea în practica de proiectare anti-seismică din România a contravântuirilor cu flambaj împiedicat (IMSER)" ce va avea loc miercuri 27 septembrie 2017, începând cu ora 11.00 la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Facultatea CCIA, sala I-2. detalii »

Seminar tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu AICPS/29 septembrie 2017/ PITESTI

Evenimente | Scris de AICPS | Publicat pe 11.09.2017

Seminarul tehnic organizat de Hilti România în colaborare cu Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri are ca obiectiv familiarizarea profesioniştilor din domeniul construcţiilor cu ultimele noutăţi despre sistemele de ancorare mecanice şi chimice în beton, armături post-instalate şi proiectarea ancorajelor în zonele seismice. Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră până la data de 28Septembrie 2017 online pewww.hilti.ro/seminar-ancore sau la telefon: 0751 053 583 | www.hilti.ro | Hilti România, București Participarea la seminar este GRATUITĂ. Vineri, 29 Septembrie 2017, Hotel Ramada Pitești, Calea București, Nr. 31, Pitești, România detalii »